Käyhän se näinkin

Pari päivää sitten suikaloin karjalanpaistiaineksista jäänyttä naudan – ja porsaanlihaa ohuiksi suikaleiksi pellille leivinpaperin päälle. Pellin laitoin patterin päälle. Kuivassa keskuslämmityshuoneessa liha  alkoi kuivua nopeasti. Kääntelin suikaleet ja ripottelin päälle thaimaalaista soijakastiketta (light soya). Aamulla suikaleet olivat kuivia.

Eilen laitoin sitkoriisiä likoamaan.

Aamulla höyrytin riisin. Kuivat naudanlihasuikaleet paistoin öljyssä lisäten soijakastiketta ja osterikastiketta. Kuivat porsaanlihasuikaleet paistoin öljyssä lisäten thaimaalaista kalakastiketta ja sokeria. Wokkivihanneksia kiehautin vähässä suolavedessä. Pakasteesta löytynyttä maksaa viipaloinpieniksi suikaleiksi ja paistoin nopeasti lisäten vain suolaa. Lisäkkeeksi laitoin kurkku- ja tomaattiviipaleita.

Äsken joukkue kokoontui pöydän ympärille kädet pestyinä.  Kaikki saivat paperilautasen, vesilasin  ja lautasliinan.  Ja sitten syötiin. Ja syötiin. Ja syötiin. Mitään ei jäänyt jäljelle. Joulu oli alkanut.

Näitä ohjeita olen kirjoittanut ennenkin, silloin vähån tarkemmin. +433 Miten valmistan tahmea riisin? ja  +527 Bloggaajien herkut

Tänään saapuivat Joosef ja vihreä lasinorsu:

1989. Joulumuori ja tonttu Katriinakakkonen työssään: