”Kun aamun harmaa usva kaiken peitti
Ja valo vielä nukkui hämärässä,
Hän huolestuneen katseen ulos heitti
Ja tuumi että selvittiinhän tässä.”
(Nyyti Nyytiäinen, Tovve Jansson)

Marraskuu siis selätettiin yhteisvoimin. Osa tuloksista näkyy jo Galleria Selätyksen arkistossa. Blogilistan päivitykset kertovat, milloin sinne saadaan loputkin kuvat liitetyksi. Mukavaa oli. Kannattaa hypätä uskaliaasti uimaan. Siellä pärjää räpiköidenkin.

Joulukuu 1979. Kirje ystävilleThaimaasta:

”Meidän kielikoulun opettajamme puhui hyvin, kun hän sanoi, että tänne tulevat ajattelevat kovasti sitä, millaiseksi pitäisi muuttua asuessaan ja toimiessaan täällä. Hän totesi, että muuttuminen on väärä termi. Jos pyrkii muuttumaan, saa aikaan vain jotain teeskentelevää tekopyhää puolinaisuutta. Pikemminkin on kysymys mukautumisesta (adjustment) Vaikeinta kenties on löytää sitä ryhmää, mihin samaistua, yhteiskunnallinen kehitys kun on niin peräti eri vaiheessa kuin Suomessa. Kaiken voi kenties ymmärtää, mutta hyväksymiseen sitten tarvittaisiin jo enemmän ymmärrystä. 

Elämä täällä kuitenkin on monessa suhteessa ylittänyt odotuksemme. Kaiken kaikkiaan alkusopeutuminen on sujunut nopeasti. Ihmiset kun kuitenkin kaikkialla ovat ihmisiä. Täällä vielä voi hymyllä puhua sen, mitä Suomessa ei puhuta ollenkaan, vaikka kuinka olisi yhteinen kieli.”

Thaimaassakin  hypättiin uskaliaasti uimaan. Räpiköitiinkin. Mutta selvittiin.

Räpiköintivaihetta. Uunan tekemä kollaasi kolmen ensimmäisen selätyskierroksen töistä:

Sel%C3%A4tys%20Uunan%20kollaasi.jpg