Median määrittelemä maailma
Sarja
Formaatti 
Genre
Ohjelmaryhmä
Ja maailma on hallussa

Sunnuntaina katsoimme televisiosta tuomiosunnuntain televisiojumalanpalveluksen Maskun kirkosta. Tuo jumalanpalvelus näkyy Yle Areenalla vielä jonkin aikaa, eräänä jaksona sarjasta Jumalanpalvelus. Maskun vanhan kirkon kauneus ja vanha kirkkotaide oli onnistuttu tuomaan esille monipuolisesti. Hyvä ohjaus. Hienoa taidetta.

Saarnan alussa näytettiin kirkon vanhaa maalausta Viimeisestä tuomiosta. Myös kirkon vanhat krusifiksit kertoivat omaa tarinaansa. Hyssyttely ja kaunistelu puuttuivat kokonaan. Tuo kirkkotaide yhdistyi mielessäni edellisenä päivänä nähtyihin Picasson maalauksiin. Rajuja puheenvuoroja molemmat.

How to survive November 09. Uunan kauniiseen siniseen pohjaan ja siihen tehtyihin lisäyksiin tuli minulta tänään tummantulipunainen viiva. Ehkä vähän sopimattomastikin. Yritin laittaa sen huomaattomaksi, mutta elämän kaikki puolet eivät vain suostu piiloutumaan. Se viiva muistuttaa minua Maskun kirkon Viimeisestä tuomiosta ja eräästä Picasson taulusta, jossa esiintyi tuo sama värimaailma. Samaa väriä on myös  pohjoisthaimaalaisissa/burmalaisissa punaisissa lakkatöissä (red lacquer).

Minun marraskuun haaveeseeni liittyy toivo ajasta, jolloin kaikki selviää ja kaikki salattu tulee esiin. Oikeudenmukaisesti.

Yhdessä valmistettu lopullinen työ Uunan haave:

Plus%20549%20uunanhaave.jpg