Tallinnan taidepläjäys
Pläts päin naamaa

Viikonloppu Virossa.  Tapahtumat tajunnanvirran tasolla. Pääsääntöisesti ja päistikkaa. Ilman suuria ennakkosuunnitelmia. Ensimmäisen illan aterian olin osannut varata Olde Hansasta netin kautta. Hyvä minä. Kyllä se siitä varmaan toistekin.

Toinen Kumun kierros minulle, Miehelle ensimmäinen. Edelleenkin pakahduttavan mahtavaa taidetta.  Käykää ihmeessä, jos ette ole käyneet. Vaelsimme Aarreaitassa, virolaisessa taiteessa 1700-luvun alusta toisen maailmansodan loppuun ja Vaikeissa valinnoissa, virolaisessa taiteessa toisesta maailmansodasta uudelleen itsenäistymiseen.  Kiersimme myös näyttelyn Vinum et panis., viini ja leipä 1500–1900-luvun taiteessa.

Kaksi taulua haluaisin teille näyttää. Ne ovat Kumun neljännen kerroksen Sisimmässä salissa Surrealismin osastossa.  Astu sisään. Sisene 4.korrus Sisene saali  Sürrelialism. Siinä oikealla ne seisovat vierekkäin. Ilmar Malinin Lenin ja Kustuv päike, Sammuva aurinko. (Näkyvät ne löytyvän netistäkin, yksityiskuvista) Minulle ne kertovat Isä Aurinkoisesta  ja siitä, miten hän on nyt poissa. Miten sinä koet ne?

Kumu 2011.

Plus%20938%20Kumu.jpg