Ruuvi tiukalla vai
ruuvi löysällä
Siinä vasta valinta

Kun oikein kiristää, ruuvin on löystyttävä. Parasta olisi, jos jokainen löytäisi oman ruuvimeisselinsä tähän tarkoitukseen. Ja huolehtisi vain omista ruuveistaan.

Hua Hin. Juniper Tree. Yläkerta. Kirjasto. Seinillä kirjahyllyjä, jotka täynnä erinomaisia, vähemmän erinomaisia ja vieläkin vähemmän erinomaisia kirjoja. Valittavana englanninkielistä oikeaa korkeakirjallisuudeksi hyväksyttyä kirjallisuutta, klassikkoja, teologiaa, muistelmia, luonnontiedettä, Hömpän helmiä,  nuorisokirjoja, lasten kirjoja, pelejä, palapelejä ja dekkareita. Sohvia sisällä, lepotuoleja ulkona, sänkyjä huoneissa. Ja kirja kerrallaan kädessä. Välillä päivätorkkujen aikana kirja hetkeksi pöydällä. Sitten taas kädessä. Ja ruuvit löysällä.

Eräällä kerralla tein toisin. Viikon lomalla päätin lukea koko Raamatun. Tein sen. En ehtinyt lukemaan muuta. Kielikylvyn tapainen raamattukylpy. Suosittelen.

 

Eilen illalla paikallisessa kirjastossa/työväenopistossa pitkän linjan dekkaristit Reijo Mäki, Pirkko Arhippa  ja Juha Numminen sekä esikoisdekkaristi Kaisu Hulkko kertoivat kirjoistaan ja kirjoittamisen taustoista. Hulkkoa lukuun ottamatta muut kirjailijat olivat minulle kovinkin tuttuja. Monet kirjojen tapahtumanpaikatkin löytyvät länsirannikon todellisuudesta, Turusta, Naantalista, Raumalta ja Porista. Olen lukenut suurimman osan heidän kirjoistaan, lukenut heistä ja joskus nähnyt joitain haastattelujakin televisiosta. Ilta oli erittäin viihdyttävä. Mainioita tyyppejä kaikki. Sana oli heidän hallussaan suullisestikin eikä vain kirjallisesti. En olisi arvannut. Riittävää omanarvontuntoakin oli. Se tuntui varsin sopivalta.

1980.  Hua Hin. Aamu rannalla

Plus%2055%201980%20SA%20leiri%20ranta%20