Kuka kaipaa kommentteja?

Jos kommentit lasketaan keskusteluksi, niin todistetusti  olen jotain jonkun kanssa keskustellutkin.  Vuosi sitten syyskuussa kirjoitin aiheesta Blogit ja kommentit. Nyt jatkan.  

Lokakuu 2010. ”Rikkauteni lasketaan suhteessa toisiin. Suomalainen keskitaso on ylellisyyttä jossain, köyhyyttä toisaalla. Voin valita elämäntavan, jossa olen vähiten toisten tiellä. Puhtaisiin pyyteettömiin valintoihin en pysty. Likaisiin tietoisiin ryöstöihin en halua ryhtyä. Tiedän, että verotus tekee minun itsekkyydelleni hyvää. Pakko-otolla on pakko tasata. Olen siis idealisti.”

Marraskuu 2010. ”Poikkesin pari päivää sitten avoimien ovien päivänä vanhassa lastentarhassani. Siellä oli vielä se huone johon jouduin parin pojan kanssa arestiin ruuan jälkeen kun olimme juosseet käytävään katsomaan kun siellä kilisi kun portaita alas tuotu ruokakattila oli kaatunut. Oli se epistä kun sinne arestiin joutui mutta oli se sentään myös hyvä että sinne jouduin kun nyt voin kertoa tässä omasta arestikokemuksestani. Ettei vain olisi se toinen arestikaveri vieläkin Suomenlinnan pomona. On sekin vähän kuin aresti joohan.”

Joulukuu 2010. ”Blogimaailma antaa kirjoitusluvan sellaisellekin, joka ei osaa kirjoittaa ja jonka kirjoja ei missään julkaistaisi. Julkinen pöytälaatikko...”

Tammikuu 2011. ”Ehkä on voittoja, joissa kukaan ei häviä.”

 Helmikuu 2011. ”Osa 60-luvun KRS:n Logos-kuorosta levytti Seurakuntalaivan ja Danken. Sovittajaksi ja säestäjäksi saatiin silloin säestäjä-sovittajaguru George de Godzinsky. Itse en ole tuolla levyllä, mutta pääsin tuuraamaan jotain laulajaa, kun tuon joukon kanssa esiinnyttiin Haminassa RUK:n pojille. Itse maestro de Godzinsky oli mukana johtamassa (soitti myös Gerswiniä siellä) ja pääsin Haminasta Hesaan muutaman muun kanssa tuon maestron kyydissä. Se tuntui silloin aivan uskomattomalta!”

Maaliskuu 2011. ”Luokittelut iskevät helposti leiman otsaan. Tietynleimaiset on silloin helppo ohittaa. Allergisoidumme helposti toisenlaisuudelle. Koemme oikeaksi omat määrittelymme. Koska olen tasa-arvon kannattaja, en koe feminismiä hyvänä aatteena, vaikka käytännössä tuskin toimin toisin kuin feministi. Koska määrittelen itseni konservatiiviksi, kuuntelen liberaalia ennakkoluuloisesti, vaikka arjessa arvoni ja käytökseni tuskin hänestä poikkeavat. Koska olen maallikko, kuulen helposti papillista vähättelyä silloinkin kun sitä ei ole olemassakaan. Kunpa voisinkin olla liberaalille liberaali ja konservatiiville konservatiivi. Se ei vain näytä olevan hyväksyttyä...”

Huhtikuu 2011. ”Niin monta kertaa olen todennut, että tämä blogimaailma on todella sosiaalisten erakkojen kohtauspaikka. Erakkous ei aina näy päälle, mutta täällä me erakot ymmärrämme toisiamme sanoittakin. Se vain on niin. Niin usein palaan Helene Schjerfbeckiin, joka oli jossain sanonut, että hän ei halunnut iltaisin tavata ihmisiä, koska ihmisten tapaaminen sai hänessä niin voimakkaan tunnereaktion, että hän ei sitä jaksanut.

Toukokuu 2011. ”Kun tulet vanhaksi, sinun muistisi vyöttää toinen ja tulet sidotuksi kynääsi, jos haluat tietää, mitä kuuntelit...”

Kesäkuu 2011. ”Joskus aito sammakko on parempi kuin väärennetty prinssi. Oikeesti”

Heinäkuu 2011. "Älä näytä laiskalta" on yksi parhaista äitien ohjeista lapsille :) Minun ohjeeni maailmalle lähteville lapsille oli: "Eläkää ihmisiksi ja syökää aina ilmaista ruokaa, jos saatte..."

Elokuu 2011. ”Elän siinä illuusiossa, että täällä on ihan oikeita ihmisiä. Mitä enemmän siirryn sosiaalisen erakkouden puolelle, sitä helpompi on kuvitella täällä kohtaavansa muitakin samanlaisia, aitoja erakkoja. Jos joku täällä esittää parempaa/huonompaa kuin hän todellisuudessa on, samaa peliä hän voi pitää kasvokkainkin. Bluffi pysyy bluffina myös IRL, aitous aitoutena peitettynäkin...”

Syyskuu 2011. ”Meissä kaikissa on elämämme kaikki kuvakulmat ja kaikki lukemamme kirjat, ja joka katseella ja joka sanalla olemme itse muuttuneet kuin hiekkaranta, jossa aina jokin pieni hiekansiru on vaihtanut paikkaansa ohimenneen laivan loppuaalloissa, huomaamattomasti ja varmasti”

Minussa on se kaikki.

Koivistonluodon%20opettajainhuonepieni-n

(Pori . Koivistonluodon kansakoulu. Opettajainhuone ja minä, silloin joskus. Sekin minussa on.)