Porilainen
Hampurilainen
Viipurinrinkeli
Linnoitusten iloiset ruuat

Kielitieteilijät sen paremmin tietävät, mutta jo ylimalkaisella karttoihin vilkaisemisella toteaa sen, että Porin sukulaiskaupunkeja on maailmalla runsaasti. Pori täyttää tämä vuonna jo 450 vuotta, mutta se taitaa sittenkin olla vielä nuorisoa monien vanhempien kaupunkien joukossa. Göteborg, Hamburg, Edinburgh, Manipur, Burj, Yekaterinburg, Alborg,  Sarpsborg, Viipuri, Viborg.  Maita ja kaupunkeja kyllä riittää, muistutusta linnojen ja kaupunkien yhteisestä indoeurooppalaisesta perinteestä.

Olimme matkalla lomalta kotiin, bussilla Hua Hinista Bangkokiin. Keskimmäisen aika tuli pitkäksi. "Äiti, missä nyt ollaan", toistui useasti. "Ollaan Phetburissa." "Vieläkin ollaan Phetburissa." "Nyt ollaan Ratburissa." "Vieläkin ollaan Ratburissa." "Tuo tie kääntyy Kancahaburiin." "Tämä bussi menee Thonburiin." "Joen toisella puolella on Nonthaburi." "Niin, tuolla päin on Lopburi". Äiti alkoi jo kyllästyä tiheneviin tiedusteluihin. Ja taas: "Äiti, missä nyt ollaan." Äidillä välähti: "Nyt ollaan Höpöburissa. " "Äiti, on kiva olla Höpöburissa."

Thaimaan vuosien varrella perhe vietti laatuaikaa yhdessä lähinnä autossa. Ruuhkat päättivät asian meidän puolestamme. Vuosien varrella yritimme keksiä kaikki mahdottomat ja mahdolliset keinot lasten viihdyttämiseksi. Kuopuksen suosikiksi muodostui "Mörkö se lähti piiriin". Sitä laulua pystyi venyttämään helposti tunnin mittaiseksi. Ensin Mörkö tahtoi piiriin kaikki omat perheen jäsenet, sitten kaikki sukulaiset Suomessa, kaikki ystävät Thaimaassa, kaikki lelut jne.

Ymmärrettävää on, että Mörkö-laulu meidän perheessämme kuuluu nykyisin kiellettyjen laulujen joukkoon. Salaa joskus laulan sitä lastenlapsille. Tinttan tanttan tallallei.

Pori. Porilaista porinaa naapurin Mikon kanssa.

Plus%2048%201954%20Min%C3%A4%20ja%20naap