Tarkkailtu ja tarkasteltu
Tarkastus on suoritettu

Tarkastin ensimmäisen piispani hyvin nuorena. Ilmari Salomies oli silloisessa Porin (Keski-Porin) kirkossa vierailemassa. Äitini lauloi silloin kirkkokuorossa. Piispa kulki jossain vaiheessa kirkon keskikäytävää ja häntä oli helppo tarkastella. Taisin jopa kätellä häntä.

Martti Simojokea sain tarkastella useamman kerran. Hänellä oli tapana ottaa huomioon myös hiippakuntansa pappien perheet ja niiden tilanteet. Hän muistaakseni valmisteli seurakuntavierailujaan myös pappismatrikkelien avulla.  Jossain tilanteessa hän oli pannut mieleensä sen, että opiskelin matematiikkaa Helsingissä, vaikka asuimmekin Naantalissa. Odotin Esikoista Naantalin uuden seurakuntatalon vihkiäisten aikaan.  Kahvitilaisuuden aikana piispa tuli tervehtimään, katsoi minua ja sanoi: ”Ei kai nyt sentään tarvitse Helsingissä kulkea.” Selvästi molemminpuolinen tarkastelu.  Olin ”very pregnant”. Seuraavana aamuna menin sairaalaan.

Thaimaan luterilaisessa kirkossa piispan virka on määräaikainen. Kirkon lyhyen historian aikana siellä on ollut useita piispoja. Nykyinen piispa Visanukorn Upama on kirkon neljäs piispa.  Noita piispoja olen ehtinyt tarkastella kauan. Kolme heistä on vierailut luonamme täällä Suomessakin.

Tänään on Helsingin piispan vaalipäivä. Vähän aikaa sitten valittiin uusi arkkipiispa. Tämän vuoden aikana valitaan vielä uusi Turun piispakin. Piispabuumi. Toivottavasti he kaikki kestävät tarkastelun. Herra siinä heitä auttakoon.

Maijaja%20eero%20parvekkeellapieni-norma

(Pori. Piispan tarkastaja ja Isoveljen karhea parta)