Sankarille

Satakoon

Suklaata

Kahdeksan vuotta sitten sain toisen lapsenlapsen, Mussukan. Mussukka ei enää kuulemma ole Mussukka eikä myöskään Tähtisilmä, vaikka silmät tähtinä loistavatkin. Olkoon hän siis edelleen lapsenlapsi Kakkonen.

Kakkosen kanssa upottelemme toistemme laivoja netissä ja keskustelemme samalla siitä, kuka voittaa ja kenen pitäisi voittaa. Olen yrittänyt selittää, että minulla on vähintään yhtä hyvä mieli, kun Kakkonen voittaa kuin että jos minä voitan. Se asia on vähän vaikea ymmärtää, mutta mummot nyt vain ovat sellaisia.

Kakkonen ja Kolmonen ovat opetelleet käyttämään Kerro Kuvin – tietokoneohjelmaa, samoin kun vähän viittomakieltäkin. Kuvia en voi tähän laittaa, mutta kuvien alle kirjoitetuilla sanoilla kerrottuna kertomus syntymäpäivistä on tällainen:

”Syntymäpäivä tammikuussa

I ja A kakku karkki limu coca-cola suklaata donitsi donitsi suklaakakku jäätelö jäätelö jäätelö mehu ilmapallo lahja pirtelö perunalastu hampurilainen hampurilainen nallekarhu”

Tuo ohjelma ei ole aihepiiriltään ihan noin yksipuolinen. Syntymäpäivät sen sijaan kyllä tahtovat olla tuohon suuntaan yksipuolisia. Vai miten on tänään, Mussukka?

Thaimaassa jäätelöbaarissa voi varautua vähän kaikkeen, jos tilaa annoksen, jonka nimi on Happy Birthday. Minun syntymäpäivänäni kerran tarjoilija sytytti annoksen päälle sädetikun ja lauloi syntymäpäivälaulun tuodessaan annosta pöytään. Kuopukselle taas kerran laitettiin syntymäpäivälaulu soimaan kovaäänisistä moneen kertaan, niin että kaikki asiakkaat sen varmasti huomasivat. Kun laulu oli loppu, kaikki taputtivat. Laskua maksaessamme meille kerrottiin, että syntymäpäiväsankari sai annoksen, laulun ja taputukset talon laskuun.

Kuopuksen kuusivuotiskakku:

Plus%20323%20Marran%20kuusivuotiskakku%2