Kultalehti
Lehtikulta
Taottua
Taattua
Loistoa

Mitä kullan kimalluksessa oikein on? Miksi se kiehtoo ihmisiä vuosisadasta toiseen? Kulttuurista toiseen. Uskonnosta toiseen.

Esikoisen aloittaessa koulunkäyntiään Thaimaassa hänen kuvaamataidonopettajanaan toimi thaimaalainen taiteilija. Hän lähetti kerran oppilailleen ja heidän vanhemmilleen kutsun tulla vierailemaan kotonaan. Pihalla pöytään oli katettu thaimaalaisia herkkuja. Vain harva ulkomaalainen oli ottanut kutsun vastaan. Mekään emme vielä silloin tunteneet maan tapoja emmekä thaikieltä tarpeeksi ymmärtääksemme kaikkea näkemäämme ja kokemaamme.

Opettajalla oli pihalla ateljeerakennus, jossa oli näytteillä hänen töitään. Hän kertoi, että jokaiseen tauluun hän halusi liittää  thaiperinteen mukaisen kultalehden.

Tuo taiteilija opetti kansainvälisessä koulussa vain vuoden. Hänen nimeään emme enää muista. Googlen aikana olisi ollut mielenkiintoista tutkia, oliko hän noussut kuuluisaksi. Myöhempinä vuosina etsimme hänen kotitaloaan. Sille alueelle oli silloin jo noussut korkeita kerrostaloja, joten tuota taloa emme enää löytäneet.

Harmittaa jälkeenpäin, että yhtään taulua emme häneltä silloin ostaneet. Jotkut tilanteet ovat ainutlaatuisia. Silloin pitäisi toimia heti.

How to survive November 09. Marraskuuni jatkuu kultalehdillä. Itkiksen pohjaan tuli ensimmäinen. Tässä se näkyy osana isompaa kuvaa. 

itkismaijaleike-normal.jpg

Yhdessä valmistettu lopullinen taulu Tuhmapoika:

Sel%C3%A4tys%20Itkiksen%202%20kuvaan%20t