Marraskuu
Raastaa ja rahisee
Narskuu ja narisee

Thaimaassa aina silloin tällöin kirjoittelin kalentereihin tunnelmia. Vuoden alussa merkintöjä on yleensä paljon, marraskuussa aina tosi vähän. Marraskuun masennus iski tropiikissakin.

Marraskuu 1982 ”Eilen illalla Miehen kanssa illalla oikein pohdittiin eka kertaa, miten ensi talvena asutaan, mitä kalustetaan yms. Mökin remontit olivat myös mielessä. Ehkä sekin masensi. Voimat ovat loppuneet täälläkin, miten sitä ollenkaan jaksaa lähteä alkuun uusissa töissä siellä. Haave: nukkua paljon, katsella telkkaria paljon, itkeä paljon eikä tavata ketään. Ihan yksin. On tämä masennus melkoista. Eilenkin suuren osan päivää maata löhösin, nukuin ja tuijotin kattoon.”

Ensimmäisenä neljän vuoden työkautenamme emme käyneet Suomessa. Paluukynnys tuntui siksikin suuremmalta. Jälkeenpäin on helppo huomata, että ei olisi kannattanut huolehtia työhuolista. Kesällä 1983 Suomeen palatessamme olin ”very pregnant” ja vuoden kestänyt kotimaankausi sujui sujuvasti vauvan ja muiden lasten kanssa kotona. Kattoon en kyllä ehtinyt paljonkaan tuijotella.

How to survive November  09. Lepiksen  vaahteranlehti ilmestyi kuviin jo hänen kuvapohjassaan. Sen alla marraskuu etenee nyt AA-vokaalin lisäyksellä. Haikeissa muistoissa tai sitten ei.

พฤศจิกา

Plus%20536%20Lepiksen%20kuvaan%20Humustu

Yhdessä valmistettu lopullinen taulu Humustuminen

Plus%20536%20Lepiksen%20kuva%20Humustumi