Aivokeskustelu
Arvokeskustelu?

Minusta ei olisi hävittäjälentäjäksi. Sen todisti  Ilmailu.orgin putkiaivotesti. Viiden minuutin harjoittelulla pääsin sentään 17 sekunnin ennätykseen. 18 olisi jo kuulemma ollut hyvä suoritus.

Stereotyyppisesti mies putkiaivoineen edustaa järkeä ja nainen tippaleipineen tunnetta. Näillä vuosikymmenillä en voi tuota täysin ohittaa. Sillä asialla ei vain saa ratsastaa. Ratsastusta mielestäni oli koulutoverini äidin ajatus siitä, että hänen tyttärensä ei voinut oppia matematiikkaa, koska hän oli niin naisellinen. Putkiaivoinen mieskin toisaalta pystyy hoitamaan monia asioita samanaikaisesti. Sen tietävät varmasti pienten lasten isät. Vai mitä?

Joskus tuntuu siltä, että naisten tippaleipäaivot sotkeutuvat toisiinsa helpommin kuin miesten putkiaivot. Se on välillä rasittavaa. On rentouttavaa kuunnella putkiaivoisten keskustelua. Se on siinä kun on.

Tätä kaikkea jäin miettimään lukiessani Kari Rydmanin blogia, jossa hän puhui päiväkotien kohtelusta . Siinä hän sanoi:

”Tämänkaltaisista asioista keskusteltaessa varoitellaan mieluusti "järjen" ja "tunteen" sekoittamisesta. Tämä on sisällyksetöntä höpinää. "Järjen" vastakohta on "järjettömyys", ja "tunteen" vastakohta on "tunteettomuus".”

En halua olla järjetön enkä tunteeton. Tuskin sinäkään haluat, olet sitten aivoiltasi minkälainen vain.

Thaimaassa ollessa olo oli joskus järjetön. Tunteeton se ei ollut koskaan.

Plus%20795%20Det%20Udon%20tanssi.jpg