Verkko yhdistää
Verkko vangitsee
Verkko suojaa

Kaikki eivät ole onnellisia verkossa. Eivät ainakaan kalat. Ne pyristelevät siitä pois ja sotkeutuvat siihen ehkä entistä enemmän. Trapetsitaiteilijalle verkkoon joutuminen on noloa, mutta muuten varsin palkitsevaa. Pääpalkintona on oma henki, vaikka maine menisikin.

Internetin ihmemaailmalla on myös kalaverkon ja turvaverkon piirteitä. Nettiriippuvainen välillä pyrkii pois verkosta, mutta avuntarvitsijalle verkko tarjoaa vertaistukea ja kumppanuutta. Millainen on sinun verkkosi?

Kesällä 1998 thaimaalainen luterilaisen koulutuskeskuksen tanssi- ja musiikkiryhmä Phon Siam vieraili Suomessa kolmen viikon ajan esiintyen myös Kuopiossa Suomen Lähetysseuran lähetysjuhlilla. Juhlien teemana oli ”Jumalan verkossa”. Saimme etukäteen  juhlille kirjoitun laulun, jossa tuota otsikkoa käsiteltiin monelta eri suunnalta. Toiveena oli, että olisimme voineet kääntää  laulun thaiksi. Se osoittautui liian vaikeaksi.  Sanalla verkko oli aivan liian monta merkitystä.

Toivottavasti kaikilla on mahdollisuus turvaverkkoon, silloin kun sitä tarvitaan. Ei ole häpeä käyttää sellaista. Kaikki kainalosauvat käyttöön…

Plus%20773%20Kaloja%20myyt%C3%A4v%C3%A4n

Thaimaa. Verkkoon tarttunutta.