Laulaa lapsi

Ennenkin syömistään

Vuosi sitten kerroin kirjoituksessa Huomisen historiaa, että Thaimaan evankelisluterilaisen kirkon ensimmäinen virsikirja oli painossa. Tänään Helsingin tuomiokirkon kryptassa on tuon virsikirjan suomalainen julkistamistilaisuus kello 18.00. Se on yksi kirjanäyttelyn ”Kullekin hänen omalla kielellään” oheistapahtuma.

”Pleeng Thai namassakaan”, Thaimaalainen virsikirja, Thaimaan evankelisluterilaisen kirkon ensimmäisen virsikirjan julkistamistilaisuus Suomessa.

Mukana Suomen Lähetysseuran 150-vuotisjuhlan vieraat Thaimaasta. Piispa Visanukorn Upama: Virsilaulua Pohjois-Thaimaasta. Virsirunoilijat ja -säveltäjät Ruth ja Inchai Srisuwan: Hengellistä musiikkia Koillis-Thaimaasta. Säestys: Ranat Aek -yhtye. Illan emäntä: TT Lilja Kinnunen-Riipinen.”

Koin työssäni paljon Ensimmäisiä Tapahtumia. Se oli uuden alkavan työn riemu ja riesa. Vaikka oli kuinka hyvin tutkinut asioita etukäteen kotimaassa, ulkomainen työ toi jatkuvasti esille uusia kysymyksiä. Mielenkiintoisia haasteita riitti. Oli pikemminkin valinnan vaikeus.

Kirkon päiväkodissa laulettiin paljon. Lapsityössä laulettiin paljon. Heräsi ajatus omasta laulukirjasta lapsityötä varten. Minutkin kutsuttiin mukaan norjalaisen työtoverin vetämään työryhmään, jossa oli mukana myös thaimaalainen työtoverimme. Istuimme muutaman kerran yhdessä ja pohdimme asiaa. Etsimme mahdollisia lauluja ja tutkimme, mitä muilla jo oli valmiina. Lopuksi totesimme, että tällaista kirjaa ei tarvittu. Piste.

Ei kaikesta työstä tule näkyvää tulosta. Joskus oikea tulos on asian käsittelyn lopettaminen tai siirtäminen. Jälkeen tulevat jatkavat, jos jatkavat. Elämän laki.

Edit 18.00 Kirjoitettu Lähetystalon ääkkösittömällä tietokoneohjelmalla:

Osa joukosta lahti kryptaan. Jain jaljella olevien takapaivystajaksi. Nuorilla on ollut naina muutamana paivana melkoista pyoritysta. Nyt he paasevat kokeilemaan vahan sita, milta lumi tuntuu. Toivottavasti on mahdollista tehda lumiukko jossain vaiheessa. Siita ja sen porkkananenasta on jo juteltu. Samoin hiihtaminen kiinnostaisi. Ja lumisota....

Thaimaan evankelisluterilaisen kirkon virsikirja:

Plus%20321%20Thai%20virsikirja%20pieni.j