Katso itse
Kuuntele itse
Ajattele itse
Koe itse

Omin silmin. Omin korvin. Omin sydämin. Omalla koneella.

Olen viime kuukausina kertonut siitä, mitä olen nähnyt ja kuullut, ajatellut ja kokenut viidentoista vuoden aikana Thaimaassa. Nyt jokainen voi itse nähdä toisen version.

Suomen Lähetysseura on siirtänyt omaa videotuotantoaan YouTubeen katsottavaksi. Yksi videoista on vuonna 2007 julkaistu Tyttö ja vanhus 1.  Tyttö ja vanhus 2.  Tyttö ja vannhus 3. mukailtu tositarina Thaimaasta. Ihmiset ovat tuttuja ihmisiä, slummi oikea slummi, maaseutu oikeaa maaseutua. Tuon koulutuskeskuksen käytäviä olemme mekin kulkeneet, samoissa luokissa opettaneet. Ensikotiin olemme astuneet samasta portista. Nuo työntekijät, niin thaimaalaiset kuin suomalaiset, ovat olleet työtovereitamme ja ystäviämme.

Tarinan tyttö ei kerro omaa kertomustaan.. Tuossa koulutuskeskuksessa hän oikeasti silti on opiskellut. Tarinan vanhuksen kertomuksessa on osa hänen omaakin kertomustaan. Tällaista elämä on.

YouTube-matkalla voi käydä myös monessa muussa maassa ja tutustua moneen muuhun työhön. Astu sisään. ( http://www.mission.fi/aineistopankki/videot tai http://www.youtube.com/missionfi  )

2009. Ranat Ek matkalla Suomeen. Osa näistäkin ihmisistä esiintyy näissä videoissa. (Kuva Suvimarja Rannankari-Norjanen)

Plus%2092%20Ranat%20Ek%20matkalla%20Suom