Joulun erikoistarjous
Päivän enkeli
Erikoishinnalla
Ilmaiseksi

En ole oikeastaan mikään enkeli-ihminen. Joulun aikaan vain meilläkin tuntuu usein olevan enkelibuumi. Tämän vuoden enkelikasautuma on nousemassa pianon päälle, jossa usein on ollut perheemme joulukalenteri Suomessa ollessamme. Sinne on yleensä päivä päivältä kertynyt lisää jouluaiheisia esineitä ja viimeksi jouluaattona tai jouluyönä tullut Seimen Lapsi joko äitinsä sylissä tai sitten olkivuoteellaan, riippuen sen vuoden esineistä. Vastaava seimikuvaelma syntyi Thaimaassakin milloin minnekin eri kodeissamme. Tänä vuonna pianon päällä on toistaiseksi vain kaksikymmentäkaksi erilaista ja erikokoista enkeliä.

Tämän vuoden jouluenkelimme ovat tulleet meille eri vaiheissa. Uusimmat ovat lähetysmyyjäisistä ostettu, valkoisesta langasta virkattu enkeli sekä Kuopuksen muovailuvahamassasta muovaama parisenttinen kaksivärinen enkeli, joka kenties saa vielä sädekehänkin päähänsä, kunhan ehtii.

Thain kieli kertoo hyvin selvästi enkeleiden ja muiden henkiolentojen eron. Kristillinen enkeli on Thuut Sawan, Taivaan Lähettiläs. Buddhalaisuuden ja animismin hyvistä hengistä käytetään eri sanaa. Niitä ei sekoiteta toisiinsa.

Thaimaalaisten parissa opin myös lukemaan vanhaa Raamattuani oikein. Enkelit eivät siellä olekaan pyöreäposkisia hymyileviä lapsia vaan outoja, pelottaviakin hahmoja, jotka joutuvat yleensä ihmisten luokse tullessaan pikaisesti  ensin huutaa huikkaamaan : ”Älä, pelkää, älkää pelätkö.”

Monissa joulutavaroissa muistot ovat ehkä tärkein asia. Kyllä sen tietää, että tavarat tulevat ja menevät, särkyvät ja häviävät. Niiden avulla vain voi vielä hetkeksi tarrautua menneisyyteen. Uusiutuva enkelikaarti täyttää nykyisyyden ohella sekä menneisyyden että tulevaisuuden. Kai se on oikeidenkin enkeleiden tehtävä. 

Bangkok. Laksin seurakunnan kortti.

Plus%20576%20Laksin%20joulukortti.jpg