Miu mau mukkaa

Nuudeleitakin

Tuunattujen synttäreiden ensimmäinen ruokalaji oli tuunatut nuudelit.

Pöydälle (tai mikä pöytä se nyt oli,  piilopirtin kuistilla grillitarvikkeita sisältävä, muovilla peitetty muuttolaatikko, jonka aikoinaan lähetyskurssimme johtaja Rauha Voipio oli teettänyt namibialaisesta puusta ja joka oli kulkenut Afrikan matkojensa jälkeen Thaimaahankin useita muuttokertoja) oli asetettu kolme kattilaa, joista yhteen oli valmistettu kymmenen pussia pikavehnänuudelia, toiseen kymmenen pussia pikamungpapunuudelia ja kolmanteen kymmenen pussia pikariisinuudelia (G). Kaikkiin kattiloiden nuudeleihin oli keittovaiheessa lisätty puolet pusseissa olleista erikoismaustepusseista, mutta ei ollenkaan chilipusseja.  Kattiloiden edessä oli paistettua ja maustettua jauhelihaa, paistettua ja maustettua kanasuikaletta, paistettua ja maustettua munakasta ja mikrossa lämmitettyä pakastehernemaissipaprikasekoitusta.

Ja sitten tuunattiin. Osa halusi maistaa kaikkia lajeja, osa valikoi. Osa söi nuudeleita ensimmäistä kertaa elämässään, osalle opiskelijoista nuudeli oli arkiruokaa. Syöminen thaimaalaisella lyhyellä syvällä lusikalla oli myös joillekin eksoottista.

Nuudelipöytä:

Plus%201207%20Tuunaa%20oma%20nuudelisi%2