Vaikutettu
Vakuutettu? 

Melko tarkalleen kaksi vuotta sitten pääsin opettamaan nuoria aikuisia aiheesta  Yhteiskunnallinen, poliittinen ja ekologinen vaikuttaminen kolmannen maailman tilanteeseen kotimaan työssä. Sen päivän tunnelmista kerroin silloin blogissani. Tänään sain saman mahdollisuuden. Se oli mukavaa.

Teetin tänään lopuksi parityöskentelynä kollaasin, jonka oli tarkoitus vaikuttaa. Jaoin nuorille erilaisia tilanteita, joihin heidän piti tuo kollaasinsa valmistaa. Materiaalina olivat vanhat lehdet ja mainokset, joissa monissa oli kuvia kolmannen maailman ihmisistä. Lyhyessä ajassa tuli mainioita tuloksia. Ajatus oli ymmärretty ja kohderyhmä otettu huomioon:

Mahdollisuuksien tori. Nämä torit ovat ilmaisia yleisötapahtumia, joiden tavoite on herättää suomalaisten kiinnostus maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen. Torilla on useita järjestöjä esittelemässä toimintaansa. Jokainen yrittää parhaansa herättääkseen huomiota juuri omaan toimintaansa. Toreilla pitäisi olla aina jotain uutta ja kiinnostavaa. Kilpailu on kovaa, vaikka yhteistä hyvää halutaankin. Kollaasissa esiteltiin rinnakkain suomalaista hyvinvointia ja toisaalta ihmisiä, joilla ei ole niin paljon valinnanvaraa elämässään.

Martat. Martoillakin on ollut kauan kansainvälistä toimintaa. Kerroin Burkina Fason työstä, josta olin kuullut ystävältäni, joka on ollut mukana tuossa työssä. Kollaasissa kerrottiin kuvin naisen elämästä maailmalla.

Lukio. Lukiolaiset tietävät paljon ja ymmärtävät paljon. Kollaasissa puhuttiin maailman valtarakenteista.

Alakoulun pienet oppilaat. Kollaasiin oli valittu kuvia lasten elämästä maailmalla.

Ammattikorkeakoulun aula. Informatiivinen kollaasi kolmannen maailman asioista. Ikäryhmä otettu huomioon.

Kirjasto. Kirjastossa käy kaikenikäistä joukkoa. Kollaasissa keskityttiin esittämään, missä voi auttaa ja miten. Esiteltiin erilaisia osallistumismuotoja, mm kummilapsityö.

Sukujuhlat. Kuvia perhe-elämästä maailmalla.

Olin vaikutettu.

Plus%20761%20Kouun%20vessa.jpg

Thaimaa. Vaikuttamistyön tulos. Luterilaisen kirkon lahjoittama koulun vessa. Kuva Pekka Y. Hiltunen