Niin monen vuoden jälkeen

Kuinka vanhaksi ihmisen oikein pitää tulla, ennen kuin hän itse tajuaa olevansa vanha. Nuorena vanhat erotti ihan helposti. Välillä heitä tuli säälikin, ressukoita.  Vähän kerrassaan vanhat kuitenkin alkoivat nuortua ja nuoret vanhentua. Jossain vaiheessa sitten tajusi, että samassa liemessä ollaan kaikki. Kelloa ei voi kääntää takaisin missään iässä.

Olimme, muuten, melko fiksuja, silloin nuorena. Epävarmuutta ei rohjettu tunnustaa. Ei tarvinnutkaan. Kuka nyt ei olisi ollut varma asioistaan parikolmekymppisenä? Se kuului asiaan. Yritän muistaa sen katsoessani ja kuunnellessani nykyisiä nuoria. Heidänhän varassaan tulevaisuus on. Hehän päätänsä seinään iskevät. Jospa he vielä ne seinät murtavatkin, joita me emme saaneet rikki.

Omalta juhlaviikonlopulta palatessamme tuntui vähän hurjalta lukea, että Al Goren myös neljäkymmentä vuotta kestänyt avioliitto purkautui.  Niin monen vuoden jälkeen.  Sitäkin tärkeämpää on muistaa, että jokainen päivä on tärkeä, näin monen vuoden jälkeenkin. Kuin silloin ennen.

Vaikka ruusutarhaa ei luvattukaan, niin monenlaista kasvia ehti Thaimaan pihoillamme kasvaa. Viimeisessä kodissamme löytyi banaanipuu. Synttärionnittelut banaanitertun sahaajalle.

Plus%20710%201999%20Th%20banaanipuu%20ko