Nimikkolähetti.
Vähän kuin
nimikkovasikka,
mutta ihminen.

Viimeisiä vierailukierroksia. Viimeisiä kuulumiskierroksia. Lähdön aika tälläkin tavalla.

Meidän perheemme on asunut Thaimaassa Bangkokin suurkaupungissa monen vuoden ajan. Nyt asumme Suomessa ja perheemme isä on käynyt aina silloin tällöin täältä käsin opettamassa Venäjällä, Virossa ja Thaimaassa. Äiti vierailee työkseen eri seurakunnissa kertomassa lähetystyöstä. Teidän seurakuntanne on valinnut meidät omiksi lähetystyöntekijöikseen, nimikkoläheteiksi. Mitä se merkitsee?

RUKOUS Teidän seurakunnassanne on luvattu rukoilla meidän puolestamme. On ollut hyvä tietää, että jumalanpalveluksissa on meitä nimeltä muistettu. Se on auttanut silloin, kun on ollut vaikeaa.

RAHA Teidän seurakuntanne on luvannut tukea työtämme ja antaa varoja siihen. Sen rahan avulla on voitu auttaa thaimaalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia.

RAKKAUS Teidän seurakuntanne on luvannut pitää yhteyttä meidän kanssamme. Se on tarkoittanut kortteja ja kirjeitä, viime aikoina myös sähköpostiviestejä. Samalla me olemme luvanneet kertoa työstämme. On ollut mukava tavata lapsia päiväkodeissa, päiväkerhoissa ja kouluissa, nuoria leireillä ja aikuisia erilaisissa tilaisuuksissa.

ROHKEUS Teidän seurakuntanne on rohkaissut meitä työssämme. On helpompi olla rohkea, kun joku rohkaisee.

Näin sen selitin lapsille. Neljän ärrän ohjelma. Punnittu, punnittu ja hyväksi havaittu.

Jaakko Mäkeläinen: Kysy vielä lähetystyöstä, Kirjaneliö, 1992

Viisisataa kysymystä lähetystyöstä tietokilpailuja varten. Viidessätoista vuodessa moni asia on muuttunut. Moni asia on silti vielä ennallaan. Vaikkapa vastaus kysymykseen 1/10: "Mikä Jeesuksen lupaus liittyy lähetyskäskyyn Matteuksen mukaan?"

1984 Honkajoki. NImikkoseurakunta lähettämässä nimikkolähettejä.

44%201984%20Honkajoki%20nimikkosrk%20l%C