"Rakastaa vai
tarviiko rakastaa"

Tekstiviesti esikoululaiselta. Tärkeitä mietteitä. Eskarin alkaessa näitä kuvallisia rakkausviestejä on vaihdeltu puolin ja toisin. Joskus on tärkeää, että voi kirjoittaa toiselle niin kuin tämä pikkuinen: "Rakasta minua ole kiltti" Ja kun vastaan, että kyllä minä rakastan ja paljon, niin pian tulee taas vastaus: "Tiedän." Kai sitä tarvii rakastaa ja tarvii tietää, että joku rakastaa ja että Joku rakastaa.

Buddhalainen munkki ja ulkomaalainen lähetystyöntekijä harrastivat dialogia, siis juttelivat keskenään. Munkki kysyi, kuinka monen tason kristittyjä kristinuskossa on. Kun ulkomaalainen vastasi, että yhden tason kristittyjä, armahdettuja syntisiä vain, niin munkki närkästyi ja sanoi: Ei se ole oikein. Kyllä uskonnossa pitää päästä kehittymään korkeammille ja yhä korkeammille asteille.

Jumalan valtakunnassa näyttää todella olevan vain yhden tason kristittyjä, sellaisia, jotka puhuvat rakkaudesta, mutta eivät osaa rakastaa. Miten maailma muuttuisikaan, jos…  Miten maailma muuttuisikaan, jos minä…

Erkki Leminen: Kootut, Runoja ja mietteitä, Karas-sana 1982

Erkki Leminen on yksi idoleistani. Hän, "turmeluksen vioittama, pirun pieksemä, elämän repimä saarnamies" koki olevansa kuin "sateen liottama, tuulen pieksemä, myrskyn repimä linnunpelätin":

"Repaleisia molemmat.
Suorina seisovat paikallaan
kun on ryysyjen sisällä risti "

Minulla on vielä jossain kasetti, jossa hän itse lukee runojaan. Se on siinä.

ILona%20mummolle%20kuvinpieni-normal.jpg