Lapsena tiedettiin:
Se on itse kun sanoo

Änkkääkö änkyrä vai puhuuko hän liian suoraan? Itse aidasta en halua kirjoittaa, mutta kirjoitanpa edes  aidan seipäistä.  Aita näyttää olevan melkoinen keskustelun aihe ja uusia aitoja ollaan kovasti rakentamassa. Onko aitojen purkajia?

Aion äänestää kirkollisissa vaaleissa. Niin olen tehnyt ennenkin. Olen myös ollut tyytyväinen äänestämiini henkilöihin.  Annan heille vallan ajatella itse omilla aivoillaan – ja sydämellään.

Olen viime aikoina pohtinut sanojen valinnan rikkautta. ”Ne toiset” ovat milloin mitäkin, sellaista, mitä me itse emme ole.  Kirkollinen keskustelukin on  löytänyt sanontojen rikkauden monissa blogeissa, myös Kotimaa-lehden blogikeskusteluissa. Siellä blogisti  Ville Talola kirjoituksessaan Vapaa-ajattelijan päänsärky moittii blogisti  vapaa-ajattelija Jori Mäntysaloa  ”kirkon ulkopuolelta tulevasta räksytyksestä”.  Samalla saavat satikutia myös sen kummemmin määrittelemättömät ”änkyräkonservatiivit”. Talolan mukaan sekä vapaa-ajattelijat että änkyräkonservatiivit toivovat, että kirkko olisi ”yhteiskunnassa tuuleen huutava kääpiö”.

Mielenkiintoista on se, että oikolukuohjelmakin näyttää tunnistavan sanan änkyräkonservatiivi.  Osaako se myös määritellä sen, ketä sillä sanalla tarkoitetaan? Onko muuten änkyräliberaaleja olemassa?  Jos olisin ilkeä, väittäisin, että on.

Kirkollista keskustelua voidaan käydä toisinkin:

Plus%20786%20Jokiretki.jpg

Thaimaa. Chao Phraya-joki. Soi Amonin seurakunnan jokiretki.