Juanikkaat
Viakkaat
Sisukkaat
Honginta Honkaa
Aina Valmiina

Googlasin Aaro Honkaa. Olen näköjään itseäni paremmassa seurassa. Hongan kirjat myös Jukka Kemppinen on luetteloinut unohtumattomien taide- elämystensä joukkoon. Hyvä me!

Isoveli oli partiolainen. Meillä luettiin myös partioaiheisia kirjoja. Pikkusiskona imin niistä ensimmäiset partiovaikutteeni ja opin, että elämässä pärjäävät juanikkaat, viakkaat ja sisukkaat. Luin myös isoveljen Tarzan- kirjat, jotka juuri esiteltiin televisiossa suosikkilastenkirjoina. Tarzanit olivat Birgitta Ulfssonin ja Kari Väänäsen suosikkeja. Taas olin itseäni paremmassa seurassa. Hyvä minä!

Vanhin lapsenlapsista on parhaillaan partioleirillä. Katsoin vierestä, miten tuo yhdeksänvuotias reippaasti kokosi ja pakkasi itse leirivarusteensa. Kokenut leiriläinen. Hyvä partio!

Esikoinen, tuon pikkupartiolaisen isä, ehti myös eräänä Suomen kesänään suomalaiseen extreemiin, partiolaisten leiriin suomalaiseen metsään. Sisukkaasti hän silloin vaelsi yövaellusta hänelle oudossa ympäristössä. Muutkin tropiikin suurkaupunkilaisympäristössä lapsuutensa viettäneet lapsemme ovat suomalaisessa metsässä selvinneet. Hyvä he!

Thaimaassa partioliike on hyvin aktiivinen. Partiopukuisia nuoria näkyy usein kaupungilla. Joissain kouluissa partio kuuluu oppilaiden viikoittaiseen kouluohjelmaan.

Thaimaan lähihistoriasta tunnetaan myös laaja Village Scouts – liike. Se oli aktiivinen 1970-luvun poliittisissa vaiheissa.  En tiedä sen nykyistä vaikuttavuutta. Maailma on niin moninainen.

1980. Thaimaa Hua Hin. Soi Amonin seurakunnan nuorten leirin öistä ravunmetsästystä hiekkarannalla.

Plus%20134%20%20Soi%20Amon%201980%20leir