Kadonnut joskus löytyy

Olen nyt itse itselleni henkilökohtainen tukihenkilö.  Käyn keskustelua itseni kanssa siitä, mtä prosesseja rikoksen uhrit joutuvat käymään läpi. Minulla kyse on varsin todennäköisesti ollut omasta tyhmyydestä. Jossain kohdassa valppauteni on vähentynyt ja toinen on saanut mahdollisuuden käyttää tilaisuutta hyväkseen. Suurta vahinkoa ei ole tullut, almanakka, kortit ja kännykkä ovat taas takaisin hallussani. Taskuraha on vain vaihtanut taskua, todennäköisesti jo useamman kerran.  Ne, jotka tuntevat minua paremmin, voivat hymyillä vähän vinosti. Olen ollut tunnettu laukkufriikki.  En ole päästänyt laukkua käsistäni missään enkä milloinkaan…

Näinä päivinä käydään paljon vakavampaa rikospohdintaa.  Pitkään odotettu oikeudenkäynti on nyt alkanut.  Näitä vakavia rikoksia on viime kuukausina vatvottu monessa oikeudessa. Henkirikoksissa,  kuoleman kohtaamisessa, ei ole mitään positiivista. Voi vai toivoa, että oikeus löytää oikeat ratkaisut ja oikeat tuomiot ja asianomaiset löytävät jossain vaiheessa edes jonkinlaisen rauhan. Tunnen erään omaisen.

Löysin tietoa Rikosuhripäivystyksestä  Onneksi sellaista palvelua onsitä tarvitseville edes jonkin verran saatavilla, vieläpä monilla kielillä. Vielä positiivisemmalta tuntuu se, että toiminnasta vastaavat yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liitto, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Setlementtiliitto, Naisasialiitto Unioni ja Kirkkohallitus. Monen toimijan yhteinen verkko on vahvempi. Hädän edessä ei saa vikoilla.

”22.3.1980. Bangkok. C heräsi aamulla siihen, että ovea kaiverrettiin ja kolkutettiin. Pelkäsi ja rukoili koko ajan, mutta ei uskaltanut tehdä mitään. Varas ei päässyt sisään, mutta kolot lukon vieressä näyttivät totuuden. C. ihmettelee, miksi juuri sille, joka pelkää, kaikki tapahtuu. Hän menee kai B:lle yöksi.”

”24.3.1980. Bangkok. C oli tilannut YMCA:sta viikoksi kaksi huonetta itselleen.”

”27.3.1980. Bangkok. Naureskelemme puolivakavissamme, että Suomen Lähetysseura on aloittanut päiväkotitoiminnan Bangkokissa, sillä C:llä on nyt kaksi kotia, yökoti ja päiväkoti. Mitenkähän tulee jaksamaan. Rankaksi käy pitkän päälle.”

Almanakka auttaa muistamaan. Edellisen kirjoituksen kommenteissa puhuttiin muistin salasanoista. Nuokin merkinnät nostivat esiin paljon paljon…

Plus653%20Paulin%20viilletty%20laukku.jp

Thaimaa. Taas yksi laukku viilletty. Kuva: Pauli Rantanen