Lunta
Jäätä
Luovuutta

Vieläkin vähän harmittaa se, että emme thaimaalaisten vieraiden kanssa tehneet yhtään lumilyhtyä. Jäälyhtykin olisi ehkä onnistunut, jos se olisi tullut ajoissa mieleen. Minulla jäälyhdyt liittyvät ennen Thaimaan aikaa koettuihin asioihin ja lasten kanssa touhuiluun suomalaisella maaseudulla. Lumilyhdyistä on omiakin lapsuudenmuistoja. Lumilyhty vilkkumassa pimeällä pihalla…

 

(Kuva Suvimarja Rannankari-Norjanen)

Tässä se nyt sitten on, thaimaalainen tanssija keskellä talvista luontoa. Ensimmäiseksi yritykseksi ensimmäisenä lumiaamuna aivan riittävän suloinen thaihymyssään.

Pihalle satoi lunta. Se oli monenmaalaisille asuintovereille Birminghamissa ihmetys. Englantilainen asuntola ei ollut varsin talvivarusteltu. Lämmityskin sammutettiin illalla jo kello 22. Ison kääntöikkunan raoista kävi viima. Meillä kuitenkin nautittiin. Lunta! Esikoinen, 6v ja Keskimmäinen 3v pääsivät lumeen möyrimään. Talvinen hevonen rakennettiin lumesta ratsuksi. Toppahaalareille tuli käyttöä. Ulkona saattoi pitää pitkiä kalsareitakin, vaikka ne koulussa ihmetystä herättivätkin.  Kovin montaa päivää lumi ei maassa kestänyt, mutta kuitenkin ihan riittävästi.

Tätä kolmenkymmenen vuoden takaista aikaa muistelen, kun luen lehdestä, miten lumikaaos on nyt sekoittanut Britannian. Toivottavasti sielläkin osataan tehdä talvitaidetta. Lumihevoset ja lumilyhdyt kunniaan!

1979 Birmingham Lunta!!

Plus%20331Englanti%20lumihevonen.jpg