Uusi uutinen

Vanha jo ilmestyessään

Taidan olla uutisfriikki. Luen paperisia sanomalehtiä, aikakauslehtiä ja lehtien nettisivuja, katson television uutislähetyksiä ja ajankohtaisohjelmia eri kanavilta sekä naputtelen näkyviin tekstiuutisia pitkin päivää. Se on hupini ja viihteeni. Tarvitsen sitä. Niin moni asia kiinnostaa.

Siellä kaukana suurkaupungissa asuessani ja viettäessäni aikaa autossa päivittäin usein tuntikausia pidin radiota yleensä auki jonkin uutiskanavan kohdalta. Kuulin sieltä myös, millä moottoritiellä oli milloinkin suurin ruuhka ja missä tarvittiin synnytysapua ruuhkaan juuttuneessa autossa. Passiivinen sanavarastoni oli melkoinen, vaikka en aina osannutkaan oikeassa elämässä käyttää oikeanlaatuista sanastoa.

Näitä mietin, kun sain ilokseni istua pitsapaikassa kolmen nuoren neitosen kanssa. Utelin taas kerran, kun oli sopiva tilaisuus, (sorry gals…) Kyselin, mistä he hankkivat tietonsa ajankohtaisista asioista. Sanomalehdet eivätkä televisiouutiset olleet päivittäisiä uutislähteitä, tietoa haettiin pikemminkin niistä asioista, jotka kiinnostivat. Koulu kyllä heidän mielestään antoi sopivaa mediaopetusta ja opetti tiedonhankintaa myös erilaisten projektien avulla. Tietäväisiä nuo nuoret selvästi olivat, fiksuja.

Näitä mietin myös, kun eksyin katsomaan televisio-ohjelmien katsojatilastoja.  Huomasin, että uutisten katsominen lisääntyi huomattavasti iän mukana. On siis muitaki vanhoja uutisfriikkejä.

Mistä sinä seuraat uutisia?

Satakunnan Kansa 24.9.1978. Auttamatta vanha uutinen.

Plus%201234%20Satakunnan%20Kansa%2024-9-