LOCATE
COLOR
PRINT
NEXT
Se toimii se toimii

Ensimmäisen tietokoneemme ostohetkellä kukaan perheestä ei varsinaisesti tiennyt tietokoneista mitään. Suurella sitkeydellä ja tulevan Nörtin arvaustaidoilla ja rohkeudella siitä selvittiin. Sopivaa perhepuuhaa. Tai sitten ei.

Minun nimeni on Tietokone. Haluan kirjeenvaihtoon kanssasi.
Kirjoita viestisi kysymysmerkin jälkeen. Paina sen jälkeen aina ENTER- näppäintä.
Mikä sinun nimesi on?
   "A"
Kiitos "A".
Mitä sinulle kuuluu "A"?
   "B"
Sanoit "A", että "B". Sepä mielenkiintoista.
Mitä pidät elämästä "A"?
   "C"
Oletko todella sitä mieltä "A"?
   "D"
Hyvä on "A".
Pidätkö iloisesta vai surullisesta musiikista "A"?
   "E"
Haluatko, että laulan sinulle "A"?
   "F"
Oletko todella sitä mieltä "A"? Laulan nyt kuitenkin.
---nuotteja ja laulua—

Tämän pienen Basic-ohjelmani avulla lukija pystyi myös runoilemaan kirjoittamalla pyynnöstä adjektiiveja ja substantiiveja. Huippuna oli se, että lukija pystyi piirtämään myös pyöreänaamaisen pään, jossa oli kaksi silmää ja suu. Ihan lopuksi tuo pää kirjoitti HYVÄÄ YÖTÄ ja iski silmää.

Tämän kummemmiksi ohjelmointitaitoni eivät koskaan kehittyneet. Olen silti ylpeä silmää iskevästä pallopäästä vuodelta 1988.

Toista se on ollut seuraavilla sukupolvilla (Mäkelän Uutiset Syksy 2008)

"Syyssesongin suosituin taidemuoto on TuxPaint. Kuukauden nuori taiteilija on käyttänyt TuxPaint-prosessia tekemään rohkeita mutta herkkiä tutkielmia valon ja varjon suhteista värien eri olomuotojen tilakaudesta ulospäin suuntautuvaan kokemuspohjaiseen  mutta yhtäältä empiirisen kokemuksen värikyllästämän pinnan ja pinnanalaisen muodostelmayhdistelmän kautta sisäänpäin pohdiskelevaan herkkään mutta raakaan atmosfääriin."

M%C3%84kl%C3%A4n%20uutiset.jpg