Perheen pienet perinteet

Pientenkin perinteitä

Heräsin aamulla joulukissa Rontin kanssa. Kaikki muu väki vielä nukkuu. Päivä ei myöskään vielä koita taivahalla.

Rakastan Tevjeä. Tradition. Tradition. Meillä oli harvinaisen perinteinen joulu. Siitä pitivät huolta myös nuorin polvi. Tradition. Tradition. Joulusaunan kuului olla kuulemma juuri sellainen kuin kesämökillä oli. Tradition. Tradition. Mökillä katsottiin papan tekemiä palavia jätkänkynttilöitä. Tradition. Tradition. Joulusaunaan ajettaessa laulettiin nuorimman polven kanssa perinteisiä joululauluja. Tradition. Tradition. Hautausmaa ja joulukirkko. Tradition. Tradition.

Esikoisen perheellä on oma uutislehti. Se jaettiin suvulle jouluaattona. Lehti "on ilmestynyt jo vuodesta 2007 ja on sitoutunut, muttei kerro mihin. MU keskittyy ainoastaan tärkeisiin asioihin. Lehti ilmestyy säännöllisesti juuri silloin, kun sitä vähiten odotetaan. Joulunumero 2008 ilmestyi jo lokakuussa 2008. Koska joulunumeron ilmestyminen myös joulukuussa olisi näin odottamatonta, ilmestyy joulunumero myös nyt joulukuussa." Otteita lehtijutuista:

Satu meidän perheen joulusta: "Hyvä, on ilta. Taidan tietää, kuka se joulupukki on. Hihih… Ai joo, minun pitää mennä sinne toiselle puolelle… No jaa, ne varmaan meni tonne jonnekin katsomaan jotain jonnekin, mutta en mä tiedä. Kai ne on ulkona.… Heippa, kävikö täällä joulupukki..."

Satu mummosta: "Mä näytän mummolle, miten kännykkä latautuu. Se ei mene läpi seinästä. Aargh. Ei mene. Aargh. Nyt se meni. Ja nyt kännykkä latautuu. Sillä sähköjohdolla on silmät ja siinä lukee Nokia. Se silmä latautuu, kun se menee kännykkään. Mummo on iloinen, kun kännykkä latautuu. Sähköjohto katselee mummoa ja ihmettelee, mitä mummo puhuu. Mummo puhuu ruotsia. Blöbläblööbliaubiau glogloglu kublikub. Sähköjohto puhuu mummolle takaisin ruotsia. Gliaugliau. dlödlödlöö."

Perheen joulu: "Joululahjat ovat vaihtoehtoisia. Voit antaa henkilölle sellaisia asioita, joita uskot hänen pitävän!. P.S. Isät, äidit, mummot ja papat pitävät yleensä eniten itsetehdyistä lahjoista."

Tradition. Tradition.

Joulusaunan mökki:

Plus%20299%20Joulum%C3%B6kki.jpg