Mitä tiedät
Maailmasta
Afrikasta
Tansaniasta
Arushasta
Tänään


Lapsena leikittiin leikkiä "Mitä tiedät minun ystävästäni". Siinä kysyjä yritti selvittää, kenet oli valittu hänen ystäväkseen. Jokaisen tuli vuorollaan kertoa joku piirre tuosta ystävästä ja samalla yrittää salata mahdollisimman paljon, jotta kyselijä ei liian helposti ystävää arvaisi.

Minusta tuntuu, että MUTU todellisuudessa ratkaisee paljon suhtautumistamme maailmaan. MUTU uskottelee meille, että tiedämme kaiken tarvittavan ottaaksemme kantaa kaikkiin asioihin. MUTU päättää myös, että ne asiat, jotka eivät meitä kiinnosta, eivät ole tärkeitä asioita. Jos tosiasiat näyttävät eri suuntaan kuin MUTU haluaa, sitä pahempi tosiasioille. Kyllä MUTU tietää. Kyllä MUTU ratkaisee.

Mitä MUTUsi sanoo tänään Arushasta? Ai ei mitään? Autetaan MUTUA:

Arusha sijaitsee Afrikassa Tansaniassa lähellä Kilimanjaroa. Arushakin on  kartalla.

Arushassa oli kaksi tuntia sitten pilvistä ja lämpötila oli 14 astetta. Arushassakin mitataan saäännöllisesti  säätä.

Arushassa on  tänään tällaisia paikallisuutisia:
-Maasai villages, where live hinges on a "Mobile Clinic".
-Safe blood supply increases, but still not adequate.
-West Meru hospital in dire need of a surgical theatre
Arushassakin uutiset vaihtuvat päivittäin.

Arushassa on  myös Tansanian luterilaisen kirkon päätoimisto. Tuo kirkko on yksi Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppaneista maailmalla.


Tällä hetkellä Arushassa kokoontuu  Luterilaisen maailmanliiton neuvosto, jossa myös piispa Eero Huovinen ja pastori Riikka Myllys ovat jäseninä. Kokoukseen on kutsuttu myös muita suomalaisia, muun muassa Mies. Hänen takiaan MUTU, "musta tuntui" mukavalta tutustua Arushaan juuri tänään.

Lahja Arushan New Safari Hotelista:

Plus%20150%20Arushan%20hotellin%20lahja%