Sopivan
Sosieteetin
Sosietääri
Visionääri?

 

Pienessä Tietosanakirjassa (1925-1928) sosietääri määritellään seuran, sosieteetin jäseneksi. Olen nyt uusi sosietääri  Kelvottomien Kirjailijoiden Seurassa. Tuon seuran monen jäsenen blogi on minua usein riemastuttanut. Monet seuran jäsenistä kuuluvat myös muotilehti Lumppuja ja Lureksia  toimituskuntaan. Siihen toimituskuntaan en aio lumppuineni pyrkiä. Lureksit ovat vähän vähissä täällä päin.

"Myöhäsyntyinen anomus arvoisaan Kelvottomien Kirjailijoiden seuraan.
Perustelu myöhästymisestä: Kesti kauan löytää sellainen elefantti, jolta voi kysyä, mitä se minun kirjailijankyvyistäni ajattelee.

Perustelu Kelvottoman Kirjailijan taidoistani: Toivon olevani Kelvoton Kirjailija, koska Kelvoton Kirjailija on jokainen kelvoton kirjailija, jota on edes vähän voissa paistettu. Minua on ainakin monissa liemissä keitetty. Riittääkö se?"

1677399.jpg

Tässä uusi jäsenkirjani.  

Eräänä Thaimaan vappuna vietimme suomalaisella työtoverijoukolla yhteistä vappua. Perheet olivat kokoontuneet pitämään yhteistä hauskaa. Eräänä ohjelmannumerona oli, että me kaikki, pienet ja suuret, saimme tehtäväksemme luoda itsellemme upean vappuhatun. Illan isäntäväki oli kerännyt monenlaista materiaalia hattujen aineksiksi. Lopuksi otettiin yhteinen kuva. Voin vakuuttaa, että parinkymmenen vappuhattupäisen suomalaisen luomuksista mikään ei muistuttanut toistaan.

 

Täytyy tunnustaa, että kun Suomessa halusin joskus jossain tilanteessa pikkuisen shokeerata joitain ennakkoluuloisia ihmisiä, joilla huomasin olevan varsin omituisia mielikuvia lähetystyöntekijöistä, näytin diakuvieni joukossa kuvan vappuhattupäisistä hymyilevistä työtovereistani. En kysynyt, mitä katsojat ajattelivat nähdessään kuvan.

Tämä kuva näkyy blogissani +102 Vappuja ja vappuja.