Ystävyyttä
Yhteisiä säkkejä

Ystäviemme ja lähetyskurssitovereidemme Riitta-Leena ja Markku Voutilaisen kuva on tämänpäiväisen Kotimaa-lehden keskiaukeamalla.  Heistä, Nepalista ja Suomen Lähetysseuran Tasauspäivästä kertova juttu on lehden pääjuttu. Sen otsikko on ”Uskomme pieniin muutoksiin”.

Vanhan sanonnan mukaan ystävyyteen tarvitaan säkillinen suolaa yhdessä nautittuna. Voutilaiset ovat sen varmaan nauttineet nepalilaisten kanssa  ja sen lisäksi syöneet  monta säkillistä riisiä oltuaan Nepalissa lähetys- ja kehitysyhteistyössä vuosina 1979-2011. Kotimaa-lehden juttu päättyy näin:

”- Paljon sellaista, mitä olisi pitänyt tehdä, on jäänyt tekemättä. Joku on sanonut, että rakkauden tekoja ovat ne, jotka tehdään sen jälkeen, kun tehtäväksi kuuluneet velvollisuudet on täytetty. Kukahan pystyy siihen? Markku pohtii.”

Katalyytti yhdeksänkymmentäkahdeksan. Tasaus. Tämänvuotinen tasaus-keräys kohdistuu Nepalin dalit-väestön auttamiseen.. Keräys näkyy myös Facebookissa  Ääni äänettömille - kampanjassa. Huomenna.klo 9.00–18.30 Helsingin Rautatientorin Asema-aukiolle nousee Tasaus-teltta, josta löytyy nepalilainen kivityömaa, teetarjoilua, asiakaskilpailu sekä mahdollisuus riksa-ajeluun .

Plus%20924%20Voutilaiset.jpg

1978.Joulukuu. Lähetyskurssimme joulujuhla ja tämänpäiväiset keskiaukemaihmiset silloin ennen.