Kalenterin
kaikki luukut katsottu.
Kukitettu.
Kiitetty.
Kumarrettu.

Muutama päivä työntekijäpäivillä Helsingissä. Se on siis siinä. Piste. Tai pilkku, miten sen nyt ottaakin. Ehkä sittenkin pikemminkin se pilkku.

Uutiskatsauksen kuvassa näkyi iloitsevia ihmisiä. Etiopian Mekane Yesus-kirkossakin vietettiin  Millenium-juhlaa. Paikallisen kalenterin mukaan siellä on viime syyskuusta alkaen vietetty vuotta 2000. Vanhassa koptikirkossa ei aikanaan siirrytty Rooman kirkon kanssa uuteen ajanlaskuun, joten vähän kerrassaan vuodet ovat vaihtuneet eri tahtiin.

Keskimmäisen kastejuhlan aikaan hänen kummitätinsä asui Etiopiassa. Tämä silloin nuori lääkäri oli siellä auttamassa nälänhädän keskellä kärsiviä ihmisiä.

Uutiskatsauksessa mainittiin Mekane Yesus- kirkon johtaja Iteffa Gobena. Kun Keskimmäinen ei vielä ollut täyttänyt ensimmäistä vuottaan, tämä silloin nuori pappi oli Suomessa vierailemassa. Hän asui tulkkinsa kanssa pari päivää meidän kotonamme. Keskimmäinen sai olla tämän vieraan sylissä pitkät ajat ja nukahtaa vieraan hänelle laulamaan etiopialaiseen tuutulauluun.

On hyvä muistaa, että maailmalla eletään monenlaisten kalentereiden mukaan. Thaimaassa on nyt vuosi 2551.

Lokalahti. Keskimmäinen ja kummitäti:

PirkkoH%20ja%20Mirkka%201976%20tammi%20L