Tavalliset ihmiset

Tavaton työ

Sain Lastulta Leijonaiselta matkaan lähteneen enkelin. Kiitos.

2114782.jpg

Lähetän enkelin jatkamaan matkaansa sähköpostin avulla Angolaan, Nepaliin ja Tansaniaan. "He's got the whole world in His hands."

Angola. Kaija ja John. Kolmekymmentä vuotta sitten istuimme Kaijan kanssa samalla lähetyskurssilla. Hän oli lähdössä etelään, Namibiaan, me kaakkoon, Thaimaahan. Nyt hän on miehensä kanssa aloittamassa työtä Angolassa.

" Eri iltoina aurinko laskee eri väreissä, riippuen siitä, kuinka paljon ja minkälaisia pilviä on taivaalla. On ollut keltaisen ja oranssin vaihtelua, horisontti kuin tulessa, vaalean punaista ja violettia, sinisen eri sävyjä ja parina iltana auringonlaskun värit ovat näkyneet lännessä liikkuvan ukkospilven ja sateen lomasta. Näkymä on kerrassaan upea!"

Nepal. Riitta-Leena ja Markku. Hekin istuivat lähetyskurssillamme ja olivat  lähdössä Nepaliin. He jaksavat jatkaa maassa edelleen. Maa on tänä aikana muuttunut monella tavalla.

" Illat viilenevät, työstä palatessa on jo pimeää, taskulampun valon apua tarvitaan matkantekoon. Valkoiset lumihuiput näkyvät ja joulutähtipuut ovat puhjenneet kukkaan. Pienen pieni joulukaktukseni ikkunallani on nupullaan, on odotuksen tuntua, on valmistautumisen aika."

Tansania. Pirkko ja Eero. Pirkkoon ystävystyin netissä. Eeroon olin tutustunut jo vähän aikaisemmin. Nyt he ovat muuttaneet Tansaniaan. Uusi mielenkiintoinen elämänvaihe alkamassa.

" Ajomatka halkoi savannimaisemia, joihin ehdimme päivän mittaan ihastua ja kiintyä. Mikumin eläinpuistossa näimme kuumasta iltapäivästä huolimatta pari seepraa ja kirahvia sekä pieniä impala-  ja apinalaumoja. Taivas oli kirkkaan sininen ja pilvetön. Taivaalla leijaili jokunen haukkakin ja pienempiä lintuja parveili joissain paikon. Määränpäätä lähestyessämme maisema muuttui vähitellen vuoristoiseksi. Kuoppainen serpentiinitie johti Tansanian eteläiselle ylänköalueelle."

Tansania. Marjatta. Tutustuin Marjattaan Helsingissä ulkomaanosaston käytävällä. Hetken aikaa juteltuamme huomasimme, että meitä istuikin kahdella tuolilla neljä ämmää: MMMM. Nyt Marjatta on palannut Tansaniaan työskentelemään uudella alueella. Rohkea nainen.

"Kun piispa seurueineen oli hyvästelty Masasissa, lähdimme jäljelle jääneiden pappien kanssa kohti Mtwaraa. Mbedule työnsi nauhurin lokeroon kasetillisen Buxtehudea: forte fortissimo. Kymmenessä minuutissa kaikki muut vetivät hirsiä, mutta meikäläinen nautti musiikista ja jaksoi sen voimalla reissun viimeiset kolme neljä tuntia. "

Tällaisia kirjeitä on mahdollista saada, kun ottaa yhteyttä Suomen Lähetyseuran nimikkotoimistoon.