Moneen kertaan formatoitu
Aina uudestaan ohjelmoitu

Tulin juuri junalta. Kastelin kukkaset ja syöksyin avaamaan koneen.  Junamatkalla oli taas aikaa pyöritellä kaikenlaista kokemaansa ja muotoilla järjellisiä ajatuksia. En sitä kaikkea tänne heti sylkäise, mutta jotain…

Kesä meni vauhdilla lähinnä lähimpien kanssa. Se on vähän harvinaisempaa herkkua nykyisin, joten prioriteettien valinta ei ollut vaikeaa. Samalla löin laimin paljon muuta, osan tarkoituksella, osan muuten vain, vähän huomaamattakin. Nyt muutaman päivän sisällä taas tapasin monia erilaisia ihmisiä, juttelin monenlaisista asioista ja ajattelin ja lueskelin kaikenlaista. Teatteria. Taidenäyttelyä. Toisen seurakunnan jumalanpalvelusta. Kävelyä. Muistoja. Vanhoja ystäviä. Hyvää syömistä. Opetusta. Tulkkaamista. Yhteistä pohdintaa. Kuuntelua. Harjoittelua. Esittämistä.

Inputisssa ei tunnu vielä olevan kovin paljon ongelmia, mutta vanhan koneen raksutus jo kuuluu. Tietojen järjestely ei enää suju kovin sutjakkaasti. Ruosteet rahisevat, mutta toivottavasti tuon vanhan muistitilan toistuva käyttö puhdistaa sitä pahimmasta ruosteesta. Kyllä ne muistot siellä jossain ovat.  Pikemminkin pula on työmuistista. Että sellainen vanha kone täällä on…

Syyskuu 1979: ”Ilmastointi on ihana asia öisin. Tulin suihkusta, olin laittanut lämpöisen veden päälle ja otin lämpimän suihkun, pesin lämpimällä vedellä tukan ja nyt kuivattelen tukkaa ilmastoidussa huoneessa. Bangkok Postin mukaan on ilma meidän täällä ollessamme eräänä yönä laskenut alle 25 C astetta (24,8 astetta), muuten on kyllä ollut sen rajan yli. Illan hämärtyessä on kaunista. Tänäänkin, samaan aikaan, kaukainen ukkosmyrsky herätti kovan tuulen ja me hullut suomalaiset istuimme ulkona parvekkeella ja annoimme tuulen leyhytellä läpi huoneiston.”

Onneksi on olemassa joitain muistin varakopioita. Aikoinaan käsin kirjoitettuja…

15.9. Kopioin tämän uudestaan, koska siinä oli jotain häikkää..

Demetrius kirjoitti 14.09.2009 - 22:02

Hassua, IE ei millään suostunut avaamaan tätä vaan oli löytävinään vaikka mitä lisäosia, luuli varmaan virukseksi kun formatoinnista puhuttiin. Tulikettu ei ollut yhtä arka. 

mm kirjoitti 15.09.2009 - 08:03

Demetrius. Enpä arvannutkaan, mitkä ovat nykyisin vaarallisia sanoja... 

Sokea kana kirjoitti 15.09.2009 - 09:42

Me vanhat koneet raksutamme vähän hitaammin, mutta kun vikoja on jo esiintynyt niin monta kertaa, niin yleensä tiedämme, mistä on kiinni. Korjaus on helpompaa - jos se nyt on tarpeen. 

mm kirjoitti 15.09.2009 - 09:48

Skana. Eikös se ole vähän niin, että kun vanhaa konetta napauttlee sieltä täältä, se taas lähtee käyntiin... Ihan kaikkein uusimmat ohjelmat sillä ei ehkä toimi, mutta jos vanhoista löytyy päivitettyjä versioita, ne ehkä menettelevät. Ulkoasu eie ehkä aina ole uuden veroinen. 

hamalainen kirjoitti 15.09.2009 - 10:25

Kone, älä hyydy... 

mm kirjoitti 15.09.2009 - 12:53

Hamalainen. Öljytään...

Vasemmalla Uusi Kone, oikealla Vanha Kone, keskellä Tyyppi, joka ei pidä näiden koneiden keskinäisestä kommunikaatiosta.

Plus%20501%20Maija%20Rontti%20ja%20tieto