On mennäkseen.

Ja tullakseen.

Joulu parhaillaan mennä jolkottelee. Joulukoivusta otetaan pois parhaillaan sen kukkasia. (Suom. huom. Joulukuusesta puretaan koristeita.) Pianon päältä lähtee taas satapäinen joukko seimivieraita laatikkoihin. Tänä vuonna sinne tuli mukaan muun muassa uusi pahkasika. Osa näistä seimivieraista kävi mukanani vuorollaan erilaisissa jouluajan tilaisuuksissa, joihin minut oli kutsuttu vierailemaan.

Joulututtuja on ollut mukavasti taas tänäkin jouluna. Sopu ja lattia antoivat sijaa kaikille, osaksi vuoronperään. (Suom. huom. Jouluvieraiksi on vaikeaa nimittää joukkoa, joka vierailee vanhassa Omassa Kodissaan.) Huoneiden nimitys tuottaa välillä ongelmia. Sellaisia historiallisia. On yleensä aina hankala määritellä, kenen maasta on kyse, jos katsotaan jonkun maan historiaa ja sen asukkaiden taustoja. Täälläkin Se Yksi Huone on ollut vuorollaan kaikkien Oma Huone. Kuopus oli vähän katkera, kun hänen Oma Huoneensa oli muutamassa viikossa muuttunut Varastoksi, kun hän oli lähtenyt maailmalle.

Joulun aika on tuonut kaikenlaista uutta tupaan myös tänne työhuoneeseen. Parhaillaan näpyttelen uutta näppäimistöä katsellen uutta näyttöpäätettä uuden pöytävalaisimen valossa. Eilen illalla kuuntelin televisiota uusien langattomien kuulokkeiden avulla. (Suom. huom. viime yönä) Ymmärrämme, että toisten on vaikeampi ymmärtää erilaisia vempaimia kuin toisten. Valitettavasti. Onneksi on ollut myös niitä toisia.

Pakkasta ja pakolaisia. Siinäpä tämänpäiväiset puheenaiheet. Aamukahvipöydässä keskustelimme taas kerran kohtaamistamme erimaalaisista ihmisistä ja heidän odotuksistaan. Toisten kanssa oli aikoinaan helpompi tulla toimeen kuin toisten. Ymmärrämme, että myös meidän kanssamme on toisten ollut vaikeampi tulla toimeen kuin toisten. Valitettavasti. Onneksi on ollut myös niitä toisia. Yksi heistä on tänään pyöreämpivuotinen kuin eilen. Onnittelut Lappeenrantaan.

Tänään on myös Hyvin Tärkeän Nuoren Miehen Hyvin Tärkeä Syntymäpäivä. Onnittelut Turkuun. Joihinkin elokuviin pääsee nyt siis jo ilman aikuisia.

2013. Utö. Hyvin Tärkeä Nuori Mies Meren rannalla isänsä kanssa. Kuva Teppo Innola.

Plus%201231%202013%20Ut%C3%B6.%20Is%C3%A