Nalle Puh
Pienet aivot
Suuret tunteet
Ja paljon hinajaa

”Solut ja yhteydet, joita ei käytetä, karsiutuvat pois. Toisaalta kokonaan uusia hermosoluja syntyy ja solut voivat rakentaa keskenään myös uusia hermoyhteyksiä, kertoo professori Raimo Sulkava Itä-Suomen yliopistosta.” STT

Tässä kuussa olen yhdessä viikossa ehtinyt jakaa Thaimaan tietojani ja kokemuksiani jo neljässä kaupungissa. Ei paha. Tämän päivän sanomalehdessä suositellaan aivotoiminnan säilyttämistä tavalla tai toisella. Tapansa kullakin.

Turussa pääsin Turun Kristillisellä Opistolla kertomaan omasta tiestäni Suomen Lähetysseuran esikoulutuskurssilaisille. Hienoa porukkaa.

Porissa pääsin Seurakuntakeskuksessa suunnittelemaan Satakunnan Monikulttuuriyhdistyksen kanssa thaimaalaista Loy Krathong - juhlaa. Hienoa porukkaa.

Helsingissä pääsin Kirkkohallituksessa jakamaan kokemuksiani Suomessa asuvista thaimaalaisista eri puolella Suomea asuvien ihmisten kanssa ja Suomen Lähetysseuran päätoimistolla avustamaan opiskelijaharjoittelijaa Thaimaata käsittelevien materiaalilaukkujen kokoamisessa. Hienoa porukkaa.

Tampereella pääsin Tampereen hiippakunnan lähetystoimistossa aloittamaan taas yhtä lähetystyöntekijöiden paluuryhmää. Hienoa porukkaa.

Ja sitten. Monena viikkona ei välttämättä tapahdu paljon mitään…

Ohjelmoitu ihmissuhteilu näyttää sujuvan paremmin kuin omaehtoinen ystävyyden ylläpito. Se on valitettavaa. Ei suositeltavaa.

Plus%20927%20Thai%20Johannes.jpg

Kansainvälisen Taskutestamenttiliiton vuonna 1981 julkaisema thaikielinen Johanneksen evankeliumi