Tuunatun joulun tunnus
Homo ludens
Leikkivä ihminen

Tämä porukkani  jo nauraa minulle. Glögiä valmistaessani kutsuin heitä joulublögille. Blogistania on tehnyt tehtävänsä.

Tuunattu koti. Mitä kaikkea saakaan aikaan muutama innokas koristelija kolmesta laatikollisesta perinteisiä ja moderneja joulukoristeita. Kaikki Thaimaasta tuodut kiiltävät nauhat on levitetty ympäriinsä. Jouluseimen ympärille on tuotu kaikenlaisia kotiimme kertyneitä pikkueläimiä. Kukkaruukkujen takaa kurkistelevat erikokoiset tontut. Joulukuusesta näkyy ainakin sen kaunis muoto koristeiden takaa.

Tuunatut ruuat. Kaupasta ostettuihin salaatteihin on tehty omat lisäykset. Sienisalaattiin on lisätty omia liotettuja ja pilkottuja suolasieniä, perunasalaattiin keitettyjä ja pilkottuja perunoita sekä kurkkua, italiansalaattiin sulatettua herne-maissi-paprikaa ja keitettyjä makaroneja, tällä kertaa yleisö huomioon ottaen Nalle-makaroneja, sekä rosolliin keitettyjä ja pilkottuja perunoita, vuohen tuorejuustoa ja jääkaapista löytynyttä ohuen ohutta italialaista leikkelettä. Salaattien majoneesipohjaan on tuunattu aina ripaus sokeria

Tuunatut joulutavat. Joulu tuunautuu aina vuosittain erilaiseksi. Yleisön pyynnöstä (ja joskus vastustuksesta huolimatta) asiat ratkaistaan vuosi- ja tapauskohtaisesti. Joulusaunasta tänä vuonna lumessa kävi vain kaksi innokasta, sitten kylläkin useita kertoja. Joulukirkossa kestettiin suhteellisen hyvin pienistä (ja suuremmista) protestiäänistä välittämättä. Joulupukki ja kaksi tonttua ilmestyivät, kun muutamat joukosta tällä kertaa juuri kesken kaiken lähtivät etsimään Aku Ankkoja. Joulupukilla oli tällä kertaa poroflunssa, joten puheenvuoro oli vain tontuilla.

Thaimaassa kodin joulu tuunattiin aina suomalaiseksi. Se oli tarpeen thaimaalaiseksi tuunattujen monien joulujuhlien jälkeen.

Jouluevankeliumia ei ole tarvinnut tuunata. Se riittää sellaisenaan. 

1971. Joulutuunauksia Naantalissa.

Plus%20578%20Naantali%20Joulutuunaukset.