Metsästystä sekin.
Myrkkypullo ja sanomalehti.
Ainakin on saalis taattu.

Tämän kirjoitin torakoista. Kyllä niitä täältä käsin kelpaa  muistella.

Kokemus 1. Ensimmäinen Thaimaan kotimme oli kerrostalo keskellä Bangkokia. Siitä aikuisten oli helppo käydä kielikoulussa ja lasten kansainvälisessä koulussa. Kerrostalon pihassa oli uima-allas, joka ilahdutti lapsia. Kun lapset kerran taas olivat uimassa, uima-altaan reunalla olevaan pensaaseen lensi suuri parvi isoja myrkkyampiaisia. Kutsuin lapset nopeasti ylös altaasta ja menin kertomaan asiasta pihapojille, jotta asialle voitaisiin tehdä jotain. Pian näinkin vuokraemännän menevän paikalle. Yllätyksekseni hänellä oli mukanaan kauniinvärisiä lankoja, kukkia ja suitsutustikkuja. Ampiaiset toivotettiin tervetulleiksi asiankuuluvin menoin. Toivathan ne onnea taloon.

Kokemus 2. Kuudes Thaimaan kotimme oli omakotitalo Bangkokin esikaupungissa. Sieltä ei ollut niin helppo käydä töissä ruuhkan takia, mutta Thaimaan suomalainen koulu oli kävelyetäisyydellä. Kun kerran taas istuskeltiin pihalla,  paikalle lensi  suuri parvi isoja myrkkyampiaisia. Pesää oli jo alettu rakentaa katon rajaan. Kun aikaa kului, pesä kasvoi ja kasvoi, kunnes se oli halkaisijaltaan jo metrin mittainen. Onneksi ampiaiset hakivat ravintonsa toiselta puolen taloa. Kuulimme, että näitä myrkyllisiä ampiaisia hävittivät paikalliset viranomaiset. Pyysimme talon omistajaa hoitamaan asian. Asia ei edennyt. Soitimme isännälle uudestaan ja taas hän lupasi hoitaa asiaa. Asia ei vain taaskaan edennyt. Vuoden kuluttua ampiaiset hylkäsivät pesän. Kun kerroimme sen vuokraisännälle, hän hymyili ja sanoi, että niin hän olikin arvellut. Hän ei ollut itse asiassa halunnut ampiaisia hävittääkään, koska niiden hävittäminen olisi ollut epäonnen kutsumista taloon.

Kokemus 3. Kuudennen kodin pihalla olevaan bougainvilleen oli meidän huomaamattamme alkanut taas kasvaa iso myrkkyampiaispesä. Emme vieneet siihen lankoja emmekä kertoneet asiasta vuokraisännälle. Nyt oli jo opittu itsekin, miten piti menetellä. Pitkän seipään päähän käärittiin kangasta, johon laitettiin sytytysnestettä. Illan pimetessä tuli sytytettiin ampiaispesän suuaukon alle. Julma joukkomurha. Lopuksi pesä hajotettiin, toukat karistettiin kuivalle paistinpannulle, lisättiin vähän kalakastiketta, paahdettiin ja syötiin. Naapuritkin saivat herkkupaloja.

Jotain sentään oppii, kun käy thaimaalaisten kanssa leirillä. Herkkupalat täytyy käyttää hyväksi, kun niitä harvoin saa. .

Rex Stout: Nero Wolfe – kirjat

Rex Stoutin kirjoja oli mukava lainata englanninkielisestä kirjastosta Bangkokissa. Olihan niissä jännitystä, orkideoita ja hyvää ruokaa. Aivan kuin Thaimaassa.

Thaimaa Kirkon koulutuslaitoksen retki maaseudulle. Ampiaistoukka-ateria.

Th%20ampiaist%20sy%C3%B6ntipieni-normal.