Pykälät ovat hyvät olemassa
silloin kun rivissä kaadutaan.
"Olet pystyssä,"
huudetaan kaatuneelle.
"Meillä on siihen
semmoinen pykälä."

Luovan työn ja järjestelmällisen työn ristiriita nousee helposti suureksi, kun työtä tehdään ympäristössä, jossa tutut elämän peruskuviot ja tuttu logiikka ei pelaa.  Fakta. Kaikki ei vain toimi niin kuin oletetaan. Fakta. Jokainen ehkä haluaisi joskus olla sankari. Fakta. Loukkaavalta kuitenkin tuntuu ajatus siitä, että lähetystyöhön lähdettäisiin hakemaan kunnian kruunuja. Fakta. Rämpimisen korkeakoulua se työ pikemminkin on. Fakta.

Lähetysjohtaja Alpo Hukka oli matkalla Suomesta Kiinaan. Hän pysähtyi yöksi Bangkokiin pitkän lentomatkan jälkeen. Kahdentoista tunnin jälkeen uusi lento veisi hänet taas eteenpäin. Hän saapui iltateelle luoksemme. Ei puhettakaan siitä, että hän olisi ollut matkasta väsynyt tai että hän olisi tahtonut omaan rauhaansa nukkumaan. Hän istahti iltateepöytään, hymyili lempeään tapaansa ja sanoi: "Hyvät ystävät, minulla on nyt koko yö teitä varten aikaa."

Oikeat sanat oikeaan aikaan vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Tuo lause on meille edelleen esikuvana siitä, miten ihminen tulee kohdata. Emme me esimiestä koko yötä valvottaneet, mutta tiesimme voivamme kertoa juuri ne huolet, jotka meitä eniten painoivat. Se riitti.

Pia Perkiö: Pois en antaisi päivääkään, Suomen Lähetysseura, Kirjaneliö, 1987

Rauha Tamminen, Eeva ja Eino Pennanen, Tuovi ja Helvi Pennanen, Aino Vapaavuori, Inkeri Saloheimo, Leena ja Alpo Hukka, Elma Aaltonen, Eeva-Annikki ja Päivö Parviainen, Sakari Nupponen. Työn sankareita on Suomen Lähetysseuran työhön riittänyt jo 148 vuoden ajan. Lähteneitä ja lähettäneitä. Suokoon Herra edelleen lähtijöitä ja lähettäjiä. Kruunulla tai sitten ilman.

1986. Malesia. Kuala Lumpur. Malesian-Singaporen luterilaisen kirkon vieraana Kirkon kasvun ja lähetystyön seminaarissa. Kiinalaisen ruokailun harjoittelua piispa Daniel Chongin kotona.

94%201986%20Kuala%20Lumpur%20Piispa%20Ch