Alkaa
Jatkuu
Hiipuu
Loppuu

Tajunnanvirta tarkoittaa psykologiassa henkilön kokemusten, aistihavaintojen, muistojen, mielleyhtymien jne. muodostamaa aikajatkumoa, joka on subjektiivinen ja etenee niin kauan kuin henkilö on tajuissaan.”

Ajan tytär. Josephine Tey

Veljelläni oli seinällinen kirjahyllyjä. Useat hyllyt sisälsivät dekkareita. Veljeni opetti historiaa ja oli historiasta kiinnostunut. Kun kysyin luettavaa, hän etsi Ajan tyttären ja sanoi, että minun oli luettava se. Kirja oli hänen mielestään yksi parhaista dekkareista kautta aikojen.

Kirjassa Teyn kirjojen päähenkilö Alan Grant tutki sairasvuoteellaan kuningas Rikhard III:n  syyllisyyttä. Ei yhtään haitannut, että tutkijan ja tutkitun elämän välillä oli useita vuosisatoja. Luin kirjan.

Looking for Richard. Al Pacino

Thaimaassa videovuokraamosta löytyi elokuva, jossa ihailemani Al Pacino valmisteli Shakespearen näytelmää Rikhard III:sta ja kierteli haastattelemassa ihmisiä kysellen heidän mielikuviaan Shakespearesta. Katsoimme Kuopuksen kanssa filmin.

Looking for Richard Markku Soikkelin elokuva-arkisto

Thaimaassa netistä löytyi suomalaisiakin elokuva-arvosteluja. Luimme niitä. Emme silloin vielä tienneet, että suomen kielen opiskelijamme vielä tulisi tuota monisanaista Soikkelia livenäkin kuulemaan.

Niin että mistäkö tämä tajunnanvirta sai alkunsa. No, Sokean Kanan blogissa eilen keskustelu siirtyi dekkareihin. Ei sen kummempaa. Nyt tämän tajunnanvirran aikajatkumo alkaa hiipua, koska henkilö ei oikein enää ole tajuissaan. Hyvää yötä.

Karjalohja Härjänvatsa. Aikajatkumo. Minä ja pikkuserkku Pauli Tilli.

Plus%20364%20Karjalohja%20H%C3%A4rj%C3%A