Katkennut linnun siipi.

Olen kuullut, että moni sytyttää tänään kynttilän eilen kuolleiden nuorten muistolle. Suru vähenee vain suremalla

Elämä on hauras. Joskus luulen voivani hallita ja muuntaa sitä mieleni mukaan. Uskon, että tulevaisuus on käsissäni sellaisena kuin haluan. Elämän hauraus kohtaa minut aina arvaamatta ja valmistumatta. Juuri kun luulen saavaani elämästä kiinni, se karkaa käsistäni.

Lintu pieni lintuseni
Laulun pikkulintu voi laulella riemuissaan. Se ei jouda suremaan eikä kaipaamaan. Minä suren ja kaipaan. En jaksa kiittää joka päivästä enkä ainakaan laulele. Huolehdin huomisesta ja tunnen tulevan talven painon jo keväällä. Sinä Herra tunnet minut.

Lennä kauas
Minut lähetetään välillä lähelle, toisinaan taas kauas. Kaukana ihmiset näyttävät erilaisilta, puhuvat eri kieltä ja käyttäytyvät eri tavoin. En halua joutua oppimaan uusia asioita, vaan turvaudun tuttuun. Lähelle lähtö voi kuitenkin joskus olla yhtä vaikeaa kuin lähtö kauas. Lähellä valheellisuuteni huomataan helpommin. Sinä Herra tiedät, minne minut lähetät.

Koko maailmaan
Maailmassa ei ole vain voimakkaita ja onnistuneita ihmisiä, vaan sieltä löytyy myös rumuutta, pelkuruutta ja toivottomuutta. Se ei ole vain menestyvien ihmisten toivon tori, vaan sisältää myös takapihat ja piilossa olevat luolat. Hauras maailma hajoaa helposti, kun siihen joutuu törmäämään vauhdilla. Siksi moni elää sirpaleiden keskellä. Maailma kuuluu myös niille, joiden politiikka on ristiriidassa pyrkimystemme kanssa ja niille, jotka ovat kauppasopimustemme ulkopuolella. Haluaisin sulkea silmäni, mutta sinä Herra näytät minulle koko maailman.

Kerro meiltä terveisiä
Terveisteni sisältö vaihtelee. Joskus haluan olla vain rauhassa. Olen ystävä sen kanssa, josta minulle on iloa ja hyötyä. Toisille kerron, että minun palkkani ja etuni ovat tärkeämpiä kuin heidän tarpeensa. Sinä Herra lähetät minut kertomaan toisenlaisia terveisiä. Haluat, että lupaan olla ihminen jokaiselle ihmiselle ja arvostaa jokaista tärkeänä ja arvokkaana. Haluat myös, että jokainen kuulee tiestä, joka on aukaistu sinun luoksesi. Jeesus kuuluu jokaiselle ihmiselle.

Kerro, että täällä rukoillaan
Rukoukseni on usein avuton, enkä tiedä, mitä rukoilla. Hätäni on joskus niin suuri, että rukous vaimenee. Sinä Herra olet luvannut auttaa silloinkin, kun en osaa enkä jaksa rukoilla.

Ja uskotaan Jumalaan
Jumala kutsuu minut uskomaan, luottamaan ja rakastamaan. Uskon kautta katson haurasta maailmaa ja tiedän, että se on Jumalan hallinnassa. Luottamalla Hänen lupauksiinsa saan voiman elää. Rakastamalla löydän oman tapani olla mukana Hänen suunnitelmissaan. Sinun Herra on valta, voima ja kunnia. Aamen.

Tämä juttuni ilmestyi Suomen Lähetyssanomissa  9/2001 HETKI HILJAA - otsikon alla. Löysin sen eilen, kun mietin, mitä tänään sanoisin. Nuorten ihmisten turha kuolema järkyttää. Samalla se on kutsu etsimään keinoja, jolla tällaiset tapahtumat voitaisiin estää.

Laula, kaikki maa, hengellisiä lauluja, Suomen Lähetysseura 1991

Pia Perkiön sanoittama ja Jaakko Löytyn säveltämä laulu Lintu pieni lintuseni on tässä kirjassa monen muun kauniin laulun joukossa.

1986. Thaimaa Khao Yain luonnonpuisto. Isä ja tytöt suuressa viidakossa.

54%201986%20Is%C3%A4%20ja%20tyt%C3%B6t%2