Katettuja pöytiä
Koristeltuja kuusia
Nähtyä vaivaa

 

Tänä iltana myös minä aion kattaa pöydän Pihlavan seurakuntatalon saliin. Siellä on viikonlopun aikana perinteinen pöytä- ja kuusinäyttely lähetystyön hyväksi.  Erilaiset yhteisöt, koulut ja kerhot koristelevat joulukuusia ja esittelevät kauniita katettuja pöytiä. Niistä äänestetään parhaimmat voittajiksi.

On aina välillä hyvä tiedostaa, kuinka paljon pyytetöntä auttamista maailmassa sentään onkaan. Omastaan voi jakaa myös kaukaiselle lähimmäiselle. Läheisen lähimmäisen auttaminen saisi olla arkipäivää. Elämä saa mielekkyyden toisen kohtaamisesta. Samalla itse pysyy virkeämpänä. Ei tarvitse keskittyä vain omiin murheisiinsa.

Lusikka oikeaan käteen, haarukka vasempaan. Lusikalla syödään, haarukalla autetaan. Haarukkaa ei laiteta suuhun. Riisi jaetaan valmiiksi lautasille. Pöydän keskelle asetellaan erilaiset kastikkeet, lihat ja kalat. Maustekastikkeet laitetaan pieniin kuppeihin. Nuudelikeitto syödään kiinalaismallisella lusikalla ja syömäpuikoilla. Lusikalla lapetaan lientä ja puikoilla nostetaan nuudelit suuhun.

Millaisenhan pöydän tänään katan? Saa nähdä. Täytynee sopia itsensä kanssa, että näkee nyt yöllä ruokapöytäunia. Unissaan voi rauhassa mässäilläkin.

1994. Bangkok. Don Muang Church. Aito kattaus. Ruokailu jumalanpalveluksen jälkeen.

Plus%20273%20%201994%20DMC%20ruokap%C3%B