Valkoinen pöytäliina
Heiluva tuuletin
Unelias tunnelma

Näinä päivinä kieltämättä muistot taas kerran nousevat pintaan.

”2.4.1981 Hua Hin lasten loma Railway Hotel.

Aamulla Mies lapsia uittaessaan näki vilauksen naapurin lehdestä, oli sotilaiden kuvia. Päivällä syödessä toistui radiossa sana Khanapathiwat marssimusiikin lomassa. Olin sitä mieltä, että näköjään tämä touhu oli käymässä hermoihin, koska heti kun selkänsä Bangkokille käänsi, niin oli uskomassa, että vallankumous heti tulee. Ihmisistä ei huomannut mitään.

Kello 16.00 jälkeen avattiin televisio ja suuri osa outoja sotilaspukuisia, joukossa tuttu Serm, hallituksen jäsen, kuunteli ammattiyhdistysliikkeen puheenvuoroja.

Illalla tunnelma tiivistyi. Ilmoitukset seurasivat toisiaan. Tuli ilmi, että kuningas pysyi poissa eikä ilmestynyt kumouksellisille. Pääministeri Prem kokosi joukkojaan koillisessa ja oli tulossa Bangkokiin.”

Tuo aprillipäivän vallankaappausyritys epäonnistui, niin kuin monet muutkin sen jälkeen tehdyt yritykset. Eilen taas Bangkokissa ja Thaimaan monissa muissa kaupungeissa kokoontui punapaitaisia joukkoja vastustamaan nykyistä pääministeriä. Jokin aika sitten Bangkokin lentokentän vallanneet joukot olivat taas keltapaitaisia. Ota heistä selvää, olisi isäni sanonut näissä tilanteissa.

Muuten, tuo vuoden 1981 pääministeri Prem, nykyisin arvoltaan Privy Coucillor on edelleen päivittäin Thaimaan poliittisissa uutisissa. Thaimaan auringon alla on moni asia aika vanhaa.

Ota heistä selvää… Vallankaappausten demokraattisuudesta olen kirjoittanut ennenkin.

Entä suomalaiset poliitikot? Kuka heistä ottaa selvää?

1980 Hua Hin.

Plus%20384%201980%20Hua%20HIn%20ranta.jp