Matkatekkoo

Matkantekkoo

Ja pyssäyksiä

Aina välillä joku kysyy, onko meillä ikävä Thaimaahan. On ja ei. Tätä meillä ei ole ikävä. Kotimatkat olivat meilläkin usein tällaisia: (30.11.2015 klo 18:25.40 Jyrki Markkanen lähetti kännykästään meille kuvan matkallaan kotiin toimistosta.)

Plus%201229%20Jyk%C3%A4%20ruuhkassa.jpg

Mies on matkustelevaisempi kuin minä. Työtehtävät ovat edelleen mukavan haasteellisia. Hänen tämänvuotista itsenäisyyspäivän viettoaan juhlisti toimiminen suomenkielisen jumalanpalveluksen liturgina Pietarissa Pyhän Marian kirkossa ja osallistuminen Inkerin kirkon Kelton koulutuskeskuksen 20-vuotisjuhlaan sitä edeltävänä päivänä. Haasteellisen hauskaa oli myös paluu Pietarista. Pietarin sulkujen sulkeuduttua tuulen ja myrskyn takia paluumatka laivalla ei onnistunut, mutta vuorokauden ylimääräisen odotuksen jälkeen kotimatka sujui hyvin junalla. Hauskaa itse asiassa oli tuon laivamatkan saama julkisuus. Mikael Jungnerin kotimatkan estyminen esiintyi varsin monissa lehdissä.

Mies pääsee taas koulutusmatkalle Thaimaahan ensi vuoden puolella. Thaimaan matkojen haasteellisin tuokio oli aikoinaan kolmen tunnin ylimääräinen yllätyslaskeutuminen Kalkutan kentälle täydellä koneella keskellä yötä. Siitä muistan lähinnä sen, että imetin Kuopusta tulohallin lattialle levittämäni päällystakkini päällä katsellen ja väistellen vieressä porhaltavia isoja torakoita.