Vaalikarjan mehukkaat laitumet

Se on täällä tänään. Tai ne kaikki ovat. On SuomiAreenaa. On Pori Jazzia. On Kirkkopuistossa Soi- tapahtumaa.

Kansanedustajat lauteilla: Jo toista kertaa kuuntelimme SuomiAreenalla Satakunnan vaalipiirin kansanedustajien kannanottoja ja keskinäistä sanailua.. Yksi keskittyi ajamaan kotikaupungistaan veturia muiden maankunnanosien junavaunuihin. Muilla näytti olevan laajempi näkemys, ehkä myös tasapuolisempi. Ei huono ollenkaan. Oletteko muuten muut nähneet vaalipiirinne kaikki kansanedustajat sopuisasti keskenään puhumassa yhteisen hyvän puolesta? Kävin lopuksi antamassa pikapalautteen, jossa kerroin pitäväni juuri tätä kaikkien edustajien kohtaamista kannatettavan ideana. Hyvä formaatti. Hyvin toteutettu. Satakunnan maakuntajohtaja vastasi perinteen jatkuvankin.

Kasarit. Joukko kahdeksankymmentälukulaisia nuoria kansanedustajia oli saanut haastaa mukaan edellistä poliitikkopolvea. Siitä löytyi muiden muassa entinen presidenttimmekin. Aiheet ja näkökulmat saivat monipuolisen käsittelyn neljän hengen pöytäkeskusteluissa. YYA-sopimuksen tehnyttä polvea ei mukana ollut, mutta sen purkanutta porukkaa löytyi. EU- äänestykseen ei nuorempi polvi ollut vielä päässyt mukaan, mutta käytäntöä EU:sta oli jo kaikilla.  Paasikivi vieraili useammassakin puheenvuorossa. Kävin taas lopuksi tilaisuuden jälkeen antamassa pikapalautteen porukoille:  Hyvä formaatti. Hyvin toteutettu. Sain uutisankkurilta ja pankinjohtajalta kiitoksen ja hymyn vastaani. Päiväni jatkui hymyillen.

Off-topic. Kesäkissa Rontti osoittaa painavan vastalauseensa kesäpalvelusväkensä puolipäiväiseen poissaoloon hyppäämällä tietokonepöydälle ja laskeutumalla makuulle hiirikäden päälle. Sujuu se näinkin. vasemmalla kädellä naputellen. Välillä puskemme päämme yhteen…

Kansanedustatajat%20lauteillapieni-norma

Kassari1pieni-normal.jpg

Kasari2pieni-normal.jpg