Vaivaannuitko?
Voimaannuitko?
Vapauduitko?

Eilen illalla Ylen Voimala-ohjelmassa keskusteltiin uskomisesta  ja eristäytyvistä uskonnollisista ryhmistä. Koivuniemen lahkona tunnetusta yhteisöstä irrottautunut nykyinen pappi Ilkka A Wiio, katolinen kirjailija, esseisti Antti Nylén, Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä ja pitkäaikainen työtoverimme, kirkon uskontosihteeri Pekka. Y. Hiltunen keskustelivat kristillisestä uskosta Suomessa.

Kirjoitin blogikirjoituksessani+274 Ei hyvä ei huono eräästä keskustelustani nuorten aikuisten kanssa . Siitä lainaus:

Juttelin 90-luvun alussa erään esikoulutusryhmän kanssa. Monet olivat siihen aikaan kohdanneet skientologeja, jotka kutsuivat opiskelijoita kursseilleen kehittymään ihmisinä. Lausuin ihmetykseni siitä, kuinka valmiita jotkut olivat sitoutumaan varsin tiukkaankin systeemiin kehittääkseen itseään. Itse toivoin pikemminkin pääseväni irti liian tiukoista rajoista. Yksi kurssilainen selitti minulle asian: ”Kukaan ei nykyään halua olla keskinkertainen.”

Katalyytti  Seiska. Vierailen vaihtelevassa määrin Kotimaa24- blogisivustoilla. Muutaman omankin kirjoituksen olen sinne liittänyt. Ne olen aina kopioinut myös tähän blogiin. Joskus kommentoinkin siellä, hyvin harvakseen.

llkka.A. Wiio kirjoitti tänään  blogikirjoituksen Päällimmäisiä ajatuksia Voimalasta itselle ja muille. Kirjoituksensa lopuksi hän kysyi: "Mitä ajatuksia, kysymyksiä ja tunnelmia blogimetsäläisille ja muillekin lukijoille syntyi ohjelmasta?” Jos haluatte kommentoida hänelle, voin välittää viestinne. Kotimaa24-sivuilla voi myös kommentoida, mutta se vaatii rekisteröinnin ja oman nimen käytön.

1978. Ennen Thaimaahan lähtöämme kuvasimme Lokalahden kirkon kattoa  eri kuvakulmista: