Ihan
Cuulia
Elämää

ICE. Viikonloppu Tallinnassa. Matka jäisen meren yli.  Mukava matka.

ICE. Muutamia vuosia sitten menimme talvella laivalla Riikaan. Jäät olivat ahtautuneet Suomenlahden eteläosaan ja Riianlahteen.  Edellinen laivavuoro ei ollut päässyt perille. Laiva oli joutunut kääntymään takaisin kesken matkaa. Matkalla näimme monia jäihin pysähtyneitä laivoja.  Me ehdimme pariksi tunniksi Riikaan, ennen kuin täytyi palata takaisin. Tuo matkan jälkeen tajusin, kuinka erilaista voikaan olla meren jääpeite eri kohdissa. Mielenkiintoisinta oli seurata curling-kivien ja frisbeen muotoisia pyöreitä jääpaloja, jotka välillä sinkoilivat pitkin kirkasta jään pintaa.

ICE. Kirjoituksessa +86  Jäitä poltellessa ja jäitä muistellessa muistelin thaimaalaisia jäähileisiä juomia. Taisin vähän varoitellakin niistä. Kommentteihin vastatessani kirjoitin: ”En tiedä, saiko punaisesta juomasta punatautia ja keltaisesta juomasta keltatautia, mutta aina ei saanut mitään.”

ICE . Tunniste ICE (In Case of Emergency) on hyvä merkitä omaan kännykkäänsä. Todistetusti (ja omasta kokemuksesta) siitä on hyötyä vähemmänkin vaarallisissa tilanteissa. Kauppaan unohdettu kännykkä löysi omistajansa nopeasti tuon tunnisteen avulla.

ICE. Helsingissä on todistetusti ollut ennenkin lunta ja jäätä. Talvella 1978 silloisen asuinhuoneemme monet pyöreät ikkunat loistivat kauniisti lumisessa maisemassa. Seuraavaan lumiseen talveen meillä kestikin sitten viisi vuotta.

Plus%20612B%20L%C3%A4hetystalo%20talvell

1978. Helsinki, Tähtitorninkatu, Lähetystalo.