Ostan
Paistan
Keitän
Sekoitan
Maistan

Ensi viikonlopun aikana Porissa kerrotaan monessa eri tilanteessa suomalaisten ja muun maailman kohtaamisesta ennen ja nyt. Osana Kirkon lähetystyön ja Suomen Lähetysseuran 150-vuotisjuhlia seurakuntakeskuksessa lauantai-iltana vietetään Iltamia, jossa Etnobuffetin tapaan kuunnellaan ja maistellaan musiikkia ja makuja maailmalta. Erilaiset vapaaehtoiset tuovat mukanaan erilaisia makuja. Minä vien sinne maisteltavaksi thaimaalaisia pikanuudeleita, niitä, joita tammikuussa Suomessa vieraillut musiikkiryhmä Ranat Aek innoissaan valmisti vähän joka välissä saadakseen syödä edes välillä tutulta maistuvaa ruokaa.

Thaimaassa pikanuudelit yleensä syödään sellaisenaan. Niin tekivät myös Ranat Aek- ryhmän jäsenet. Minä teen lauantaina vähän ruokaisamman version:

Ostan pikanuudeleita, kananmunia, kanasuikaleita ja pakastevihanneksia.

Paistan marinoidut  kanasuikaleet pieniksi pilkottuina. Kanamunista paistan ohuita munakaslevyjä, jotka leikkaan suikaleiksi. Munakkaan maustan nuudelipusseista löytyvillä mausteilla. Munakasseoksesta osan voin myös keittää nuudelien mukana.

Keitän pikanuudelit. Nuudelit voisi myös vain hauduttaa, mutta suuremmissa määrissä keittäminen on helpompaa ja samalla voin lisätä joukkoon heti pakastevihannekset ja mausteet. En laita mukaan kaikkia pussissa olevia mausteita. Väkevää chiliä laitan vain ripauksen.

Sekoitan kanat, munat, vihannekset ja nuudelit.

Maistan.

Ja sitten kaikki muutkin maistavat. Muun muassa näitä pikanuudeleita.

2002 . Pori.  Nuudelivihjeitä.

Nuudelivihjeit%C3%A4%20pieni.jpg