Yhdistän
Teen yhdeksi
Jaan asioita
Kommunikoin

Ei ihme, että minun paperienhävittämisprojektini ei onnistu, kun perheen paperikasoista pursuaa ulos niin paljon kaikenlaista mietittävää. Blogimaailmassa mietittävästä tulee usein myös kommentoitavaa.

Minä rakastan sanoja. Mutustelen ja pureskelen niitä. Vieraan tekstin sanat on nieltävä sellaisenaan, mutta omassa blogimaailmassani, tässä ihanassa valtakunnassani, minulla on valta jättää jotain myös hampaankoloon. Täällä on myös täysi lupa valita juuri niitä sanoja, joita oma sylki suuhun tuo. Fantastista tämä absoluuttinen monarkia!

Papereistani löytyi jossakin seminaarissa vuonna 2003 jaettua  kirkollisen viestinnän sanastoa. Tuossa luettelossa oli mainittu myös lähde, Välitä viestiä, ”tietopaketti seurakuntasi viestinnän tueksi”. Sanastoa selaillessani tarkastelin, mitä uutta tuolle sivulle oli näinä vuosina tullut. Uusista sanoista valitsin kymmenen:

Blogi
Etäviestintä
Facebook
Imago
IRC-Galleria
Kriisiviestintä
Maine
Mobiiliviestintä
Muutosviestintä
YouTube

Hauskaa oli se, että yksi tehokkaimmista tiedonvälityksen muodoista, Puskaradio, oli mainittu molemmissa listoissa. Puskaradiohan toimii, vaikka viestintästrategiat vaihtuvatkin.

Eilen juttelin muutaman ystävän kanssa eräästä kirkon viestinnän ongelmakohdasta. Jäin miettimään vanhaa lasten leikkiä. Siinä muut leikkijät valitsivat yhden poissa ollessa jonkun esillä olevista esineistä, jota tuo leikkijä palatessaan ei saanut koskettaa. Kun hän sitä kosketti, kaikki huudahtivat yhteen ääneen. Nykyisessä keskustelukulttuurissa näyttää olevan niin, että jos joku sanoo sanat Jumala ja Jeesus, kaikki muut vaikenevat. Kristinuskoa on vähän vaikea viestiä, jos juuri noita sanoja pitää välttää.

Tällaisia pursuaa. Onneksi Kuopus on edes joitakin skannannut...

Plus%20417%20jokivarrenjoulu%28jamsa%29-