jaloin

aasein

hissein

Joulujuhlissakin voidaan liikkua jaloin. Mikään ei periaatteessa estä kulkemasta jaloin myös joulujuhlista. Joulu on joka tapauksessa yksi jaloimmista kirkkovuoden juhlista.

Lauantaina osallistuimme lastenlasten kanssa Porin ev.lut.- seurakuntien jouluvaellukseen, Kuningas tulee. Eilen olin siellä vapaaehtoisena mukana valvomassa seurakuntakeskuksen kappeliin aseteltujen erilaisten erimaalaisten eri materiaaleista valmistettujen jouluseimien näyttelyä. Tapasin useita kymmeniä neljäsluokkalaisia, jotka oli opettajineen kutsuttu osallistumaan tähän vaellukseen. Tänään, ylihuomenna ja lauantaina Mies vuorostaan on vapaaehtoinen profeetta Naatan, joka ennustaa kuningas Daavidille tulevasta Kuninkaasta.

Jouluvaellus toteutetaan kulkemalla viidessä eri salissa, joissa tavataan joulun historian eri henkilöitä, evankelista Luukas tai hänen ystävänsä Lyydia, kuningas Daavid, profeetta Naatan, Joosef, Maria, enkelit, paimenet, tietäjät ja syntynyt lapsi seimessään... Kun Joosef ja Maria lähtevät aasilla kohti Betlehemiä, muut saavat kulkea sinne vuoritietä (portaita pitkin toisesta viidenteen kerrokseen) tai tarvittaessa myös aasin selässä (hissillä). Kaikki on valmistettu viimeistä piirtoaan myöten upeasti, oppaat, asusteet, kulissit, musiikki, lauluryhmät, henkilöt…

Miten itse vaellan jouluun…

Kuningas tulee. Esite. Porin ev.-lut. seurakunnat:

Kuningastulee-normal.jpg